icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 november 2023

VolkerWessels legt Tiny Forest aan in Schiedam

Op basisschool MDO De Poldervaart in Schiedam is vandaag een Tiny Forest aangeplant, een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van de school hebben de eerste bomen geplant, waarbij ze werden geholpen door wethouder Frans Hamerslag van de gemeente Schiedam en Hans Borsje, regiomanager van VolkerWessels Vastgoed.

Het Tiny Forest is een nieuw stukje natuur in de stad, waar wel 30 tot 40 verschillende soorten bomen in staan en waar veel dieren zich thuis voelen. Daarnaast zal het Tiny Forest dienst doen als buitenleslokaal voor de leerlingen van de school, die er ook onderzoekjes zullen doen en het bos zullen helpen onderhouden.

Aandacht voor het klimaat

De gemeente Schiedam ondersteunt initiatieven van scholen op het gebied van vergroening en het klimaatbestendig maken van schoolpleinen. Vanuit de stimuleringsregeling Schiedam Waterklaar kregen scholen de kans om een groen buitenlokaal te winnen. Een deskundige jury heeft alle motivaties beoordeeld en daarna is de gemeente samen met De Poldervaart aan de slag gegaan met het ontwerp. De groene buitenruimte rondom De Poldervaart komt in verbinding te staan met de buurt en het Beatrixpark.

Tiny Forests in heel Nederland

Door een samenwerking van VolkerWessels met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe is de aanleg van dit Tiny Forest in Schiedam nu een feit. VolkerWessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren. De afgelopen weken heeft VolkerWessels-onderneming Gebr. Van Kessel al voorbereiding getroffen op het schoolplein, zodat de kinderen vandaag direct aan de slag konden met het planten van de boompjes.

Begin dit jaar zijn vanuit deze samenwerking al zes Tiny Forests geplant in o.a. Limburg, Overijssel en Drenthe. De ambitie van VolkerWessels is om daar komend voorjaar nog tien locaties aan toe te voegen. We zijn ervan overtuigd dat extra natuur bij schoolpleinen veel kan betekenen voor klimaatadaptatie en het zorgt ervoor dat kinderen veilig en zorgeloos kunnen spelen in een groene omgeving. Daarmee is VolkerWessels op dit moment de grootste partner van het IVN voor de aanleg van Tiny Forests in Nederland.