icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 oktober 2013

Virtuele kennismaking met Energienotanul-woning

Terwijl het project niaNesto in Nijland te Oosterhout vordert, werden de nieuwe bewoners als gast ontvangen in een zogenaamd Wooniversum. Dankzij virtual 3D is het voor de bewoners mogelijk om hun toekomstige woning samen te stellen en te beleven.

Pluswonen

De energienotanul-woningen van VolkerWessels Vastgoed, gebaseerd op het slimme, flexibele en duurzame concept PlusWonen, worden ingezet in het project. Via het Woonuniversum kunnen de bewoners een eerste kijkje nemen in hun nieuwe energiezuinige woning. VolkerWessels Vastgoed is een van de vijf winnaars van niaNesto.

De toekomstige bewoners werden op de niaNesto-dag in de watten gelegd; de keuzevrijheid in combinatie met de lage energielasten werden zeer gewaardeerd. De bewoners konden uit verschillende plattegronden op de begane grond en eerste verdieping kiezen zonder meerkosten.

Personaliseren

Verder was het mogelijk om een eigen gevel samen te stellen, met verschillende kleurstellingen. Daarnaast waren er mogelijkheden om een eigen gevel-indeling te kiezen en om de woning te personaliseren. Er waren tal van opties beschikbaar om de woning zo persoonlijk mogelijk te maken en geen enkele woning zal dan ook hetzelfde zijn. De bewoners waren dankbaar en blij met de ervaring die ze hebben opgedaan.

 

Zo wordt het als cadeau ervaren, dat de woning energienotanul wordt. Door de woningen volgens de trias energetica goed te isoleren, energie te hergebruiken en zelf energie op te wekken, kan de bewoner er energienotanul in wonen. De bewoners realiseren zich, dat ze daarvoor wel bewust moeten omgaan met energie en zien het als een competitie.