icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 maart 2016

Start verkoop Asscherkwartier de Pijp Amsterdam

De verkoop van 25 woningen in het Asscherkwartier in de Pijp in Amsterdam is vandaag begonnen. Het Asscherkwartier wordt een unieke nieuwe woonlocatie omringd door historische gebouwen. Mede door de sfeervolle pleinen, gezellige horeca, een luxe hotel en een nieuw theater wordt het dé nieuwe hotspot in de Pijp.

Op de locatie van het voormalige en monumentale Raadhuis van Nieuwer-Amstel en de diamantslijperij Asscher, realiseert VOF NieuwerAmstel een nieuwe woonlocatie in de Pijp. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Ruimte is het sleutelwoord voor deze unieke plek waar bereikbaarheid, rust en genieten worden gecombineerd met de dynamiek van de Pijp.

In deze nieuwe kindvriendelijke buurt komt een gevarieerd aanbod aan woningen, zoals terraswoningen met een fraaie buitenruimte, ruime stadswoningen met een tuin aan het Dora Tamanaplein en luxe appartementen. De woningen worden zeer hoogwaardig en compleet afgewerkt en zijn gelegen aan het sfeervolle Dora Tamanaplein of hebben uitzicht op het voormalige Raadhuis.

Het gebied wordt een mix van creatieve bedrijvigheid met een luxe hotel, gezellige horeca en een theater. Dit alles omringd door de prachtige historische gebouwen.
De woningen in het Asschergebouw en de woningen in het zogeheten ‘Blok D’ aan de Amstel worden in een later stadium verkocht.

 

VolkerWessels onderneming Kondor Wessels Amsterdam is in oktober 2015 gestart met de eerste bouwwerkzaamheden voor de tweelaagse parkeergarage. In de loop van februari zijn de bouwwerkzaamheden voor het hotel gestart. Met de woningen wordt na de zomervakantie gestart. De geplande oplevering is in de tweede helft 2017.