icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 juli 2017

Start bouw ‘Aan de Braassem’

Woonwijk in Roelofarendsveen krijgt 1150 woningen Bouw 33 woningen gestart   Burgemeester Van der Velde-Menting en wethouder Peters-Adrian van gemeente Kaag & Braassem hebben met het slaan van een eerste symbolische paal, samen met 5 toekomstige bewoners, het startsein gegeven voor de bouw van de eerste 33 woningen. Het gaat om de eerste fase van ‘Aan de Braassem’ in deelgebied OpDreef. In fase 1 OpDreef worden rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen gebouwd waarvan een aantal EnergieNota-Nul is. Deze woning wekt grotendeels zelf zijn energie op. Dit zorgt voor bijna geen energielasten.

Centraal in Het Groene Hart

‘Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van sociale huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen. Prachtig aan het Braassemermeer en centraal gelegen in Het Groene Hart. Door de gunstige ligging bij de A4 zijn Schiphol, Leiden en Den Haag zeer snel te bereiken. Het waterrijke karakter van de wijk zorgt ervoor dat veel woningen met hun tuin grenzen aan het water. Een bootje aanleggen in de achtertuin behoort dus tot de mogelijkheden.

 

De woonwijk wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerking tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed. De bouw van de eerste fase is in handen van VolkerWessels onderneming Bébouw Midreth uit Mijdrecht.