icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 juli 2016

Start bouw 57 energiezuinige woningen

Op vrijdag 1 juli is door wethouder Arianne Hollander het startsein gegeven voor de bouw van 57 energiezuinige grondgebonden woningen in Veenendaal. Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 55 zeer energiezuinige woningen aangekocht. De overige 2 woningen worden verkocht aan particuliere klanten. De woningen aan de Ambachtsstraat worden ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling.   De energienota nul-woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 vierkante meter. Zij worden aangeboden in het betaalbare segment van de vrije sector huur. Bijzonder is dat de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder triple beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp zorgt voor efficiënte opwekking van energie voor de verwarming van de woning en warm water. De traditionele gasaansluiting behoort tot het verleden.

01V

De aankoop in Veenendaal past in de strategie van BPL om duurzaam te beleggen. “Deze woningen zijn goed voor het milieu, goed voor de portemonnee van de huurders en ze leveren de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op”, zegt Henk Onstwedder, voorzitter beleggingsadviescommissie van BPL. “Daarmee snijdt het mes aan drie kanten.”

VolkerWessels Vastgoed is enthousiast over het feit dat BPL de toegevoegde waarde van energienota nul erkent. Het project draagt bij aan de levenskwaliteit van de leefomgeving en dat sluit naadloos aan op de visie van VolkerWessels Vastgoed. “De gemeente Veenendaal is verheugdmet deze bijzondere wijk in het groen en zij ondersteunt de duurzaamheidsambities van Syntrus Achmea en VolkerWessels Vastgoed voor de realisatie van de 57 energiezuinige woningen aan de Ambachtsstraat.”, aldus wethouder Arianne Hollander.

De 57 woningen in Veenendaal maken deel uit van een groter project, waarbij een voormalige school en aangrenzend industrieterrein worden herontwikkeld. De ontworpen verkaveling zoekt aansluiting bij de omliggende wijkstructuur en hersteld het ‘woonstraat profiel’. De bouw is in handen van VolkerWessels onderneming Ufkes Apeldoorn. Zij hebben de voorlopige oplevering gepland in het eerste kwartaal van 2017.