icon-arrow-right
HomeNieuws Ontwikkelcombinatie VolkerWessels Vastgoed / Bouwmaatschappij Verwelius wint Europese aanbesteding Braassemerland

Ontwikkelcombinatie VolkerWessels Vastgoed / Bouwmaatschappij Verwelius wint Europese aanbesteding Braassemerland

Actueel

Gedurende anderhalf jaar is door VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met Bouwmaatschappij Verwelius uit Huizen intensief gewerkt aan de Europese aanbesteding Braassemerland. Middels een concurrentiegerichte dialoog, waaraan een aantal grote marktpartijen hebben deelgenomen, zocht de gemeente Kaag en Braassem (Roelofarendsveen) een samenwerkingpartner voor het voeren van de grondexploitatie van uitbreidingsgebied Braassemerland: een waterrijk kassengebied, centraal gelegen in het Groene Hart tussen Amsterdam en Den Haag. De gemeente heeft in augustus 2012 de definitieve gunning aan de ontwikkelcombinatie VolkerWessels Vastgoed/ Bouwmaatschappij Verwelius bekendgemaakt.

  

In samenwerking met stedenbouwkundig bureau IMOSS en Aveco de Bondt is een stedenbouwkundige visie opgesteld voor het gebied. In deze visie is ruimte voor ca. 1150 woningen, waarvan 30% sociaal, 40% midden en 30% dure woningen. Doel is, om samen met de gemeente een gefaseerde grondexploitatie te voeren voor het gebied, waarna het eerste recht voor ontwikkeling van de woningen bij de participerende ontwikkelcombinatie ligt.

 

Begin november 2012 zal de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelcombinatie worden ondertekend. Hierna wordt een Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij (GEM) opgericht, waarin de gemeente en de ontwikkelcombinatie 50/50 participeren. De GEM gaat het gebied gefaseerd uitontwikkelen over een periode van ca. 15 jaar, waarbij naar verwachting de eerste bouwrijpe kavels in 2015 zullen worden opgeleverd.

+