icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 januari 2014

Inntel Hotels en VolkerWessels Vastgoed tekenen realisatieovereenkomst hotel Scheveningen

Inntel Hotels en VolkerWessels Vastgoed hebben de realisatieovereenkomst getekend voor een nieuw hotel aan het Noordelijk Havenhoofd te Scheveningen. Het 3*** plus hotel met uitzicht op zee zal bestaan uit ruim 200 kamers, met op de bovenste etage wellnessfaciliteiten. 

Inntel ROK VWV 1

Herontwikkeling Noordelijk Havenhoofd

De bouw van Inntel Hotels Scheveningen maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een modern en duurzaam bedrijfsterrein voor het Viscluster aan de 1e Visserijhaven. Aan de strandzijde komt een leisuregebied te liggen, waar Inntel Hotels Scheveningen een belangrijk onderdeel van is.

Het hotel is een ontwerp van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De inspiratie voor de vorm van het gebouw komt van het telkens wisselende profiel van zeil(bot)en. De trapeziumachtige grondvorm is in verschillende richtingen afgesneden en opgetild waardoor een dynamisch volume ontstaat. Dit effect wordt versterkt door gebouwhoge driehoeken, waarin de richting van de gevel verandert.

Directeur Inntel Hotels trots

Karin Geurts, directeur Inntel Hotels: "Het hotel komt op een geweldige locatie in Scheveningen, aan het strand en haven, met diverse activiteiten en faciliteiten om ons heen. Ik ben zeer trots dit hotel aan onze hotelgroep te kunnen toevoegen, het zal zeker een succes worden".

Marcel Schipper, directeur van VolkerWessels Vastgoed: "De uitstraling van het ontwerp, gecombineerd met het sterke marktconcept van Inntel Hotels en de markante locatie waar de architectuur op heeft ingespeeld, maakt het toekomstige Inntel Hotels Scheveningen dé eyecatcher van het nieuwe Noordelijk Havenhoofd."

Na het ondertekenen van de samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed, de gemeente Den Haag en het Viscluster in november 2013 is met deze overeenkomst een belangrijke stap voorwaarts gezet in de gebiedsontwikkeling Noordelijk Havenhoofd. De eerste paal van het hotel gaat naar verwachting eind 2014 de grond in. De bouw is in handen van VolkerWessels dochter Boele & van Eesteren. De technische installaties worden verzorgd door HOMIJ Technische Installaties, eveneens een dochter van VolkerWessels.

Inntel ROK VWV 2