icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 oktober 2013

Gemeentelijk Woningbedrijf koopt 20 appartementen in Dorpshart Renswoude

Op donderdag 17 oktober jl. is in Renswoude door burgemeester W.J. Dekker en de heer M.H. Schipper, directeur van VolkerWessels Vastgoed, de overeenkomst gesloten voor de realisatie van 20 huurappartementen in het nieuwe Dorpshart Renswoude ten behoeve van het Gemeentelijk Woningbedrijf.

Selectie VolkerWessels Vastgoed als ontwikkelaar na prijsvraag

Het door VolkerWessels Vastgoed ontwikkelde plan voorziet in de realisatie van een supermarkt, dagwinkels, horeca en woningen. Geesink Weusten architecten heeft een plan ontworpen dat goed aansluit op het dorpse karakter van Renswoude.

 

Het oorspronkelijke idee voor het Dorpshart is een aantal jaren geleden door de plaatselijke ondernemers onder de aandacht van de gemeente gebracht. Om het dorp een impuls te geven als het gaat om de leefbaarheid, wilden zij komen tot een concentratie van de  winkelvoorzieningen. Dit idee is door de gemeente Renswoude omarmd en is aanleiding geweest voor het houden van een prijsvraag voor ontwikkelaars, op basis waarvan zij VolkerWessels Vastgoed als ontwikkelaar van het Dorpshart heeft geselecteerd.

Gemeente blij met deze stap

De comfortabele huurappartementen beschikken onder meer over twee slaapkamers, een balkon en een plek voor de auto. In het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van oudere bewoners. Het gebouw is daarom voorzien van een lift en er wordt standaard vloerverwarming toegepast.

 

Het woningaanbod in het plan is divers en bestaat naast de 20 huurappartementen, uit 11 luxe koopappartementen en 10 eengezinswoningen met tuin. De verkoop van de aantrekkelijk geprijsde eengezinswoningen start binnenkort.

 

Directeur Schipper feliciteerde het Gemeentelijk Woningbedrijf met de aankoop van de comfortabele appartementen. Projectwethouder D. Dorrestijn gaf aan, dat "de gemeente blij is, dat er een volgende stap is gezet in de richting van de realisatie van 't Dorpshart".

Renswoude oktober 2013