icon-arrow-right
HomeNieuws Feestelijke viering komst Albert Heijn in Ulft

Feestelijke viering komst Albert Heijn in Ulft

Actueel

Op dinsdag 25 februari jl. is de komst van de nieuwe supermarkt aan de Veldstraat in Ulft gevierd. Albert Heijn opent een prachtige vestiging in een nieuw te bouwen pand. Wethouder Gerard van Balveren sloeg de eerste paal en overhandigde een Mariategeltje, dat was verwerkt in één van de gesloopte woningen, aan de oorspronkelijke eigenaren: de heer en mevrouw Kok.
De nieuwe supermarkt komt op het nog braakliggende terrein aan de Veldstraat. Ter hoogte van de huidige, tijdelijke weg, komt de ontsluiting naar het gebied. Bovenop het platte dak van de winkel wordt een parkeerdek ingericht voor circa 80 parkeerplaatsen.
De daadwerkelijke bouw van de supermarkt, door Veluwezoom Verkerk (een dochteronderneming van VolkerWessels), zal in maart 2014 van start gaan, zodat de supermarkt naar verwachting begin 2015 haar deuren kan openen.
De nieuwe supermarkt is onderdeel van centrumplan Ulft, ‘7071 dat staat'. In verschillende deelprojecten wordt gewerkt aan een compact en compleet centrum, met een gevarieerd woning- en winkelaanbod.

Marcel Schipper, directeur van VolkerWessels Vastgoed: "Met de komst van Albert Heijn wordt de regionale winkelfunctie van Ulft nog beter op de kaart gezet". Schipper benadrukt, dat de komst van Albert Heijn voortvloeit uit een goede en intensieve samenwerking met gemeente Oude IJsselstreek. VolkerWessels Vastgoed was eerder al verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de winkels en appartementen in De Smeltkroes. Het ontwerp van de nieuwe supermarkt is van architectenbureau opZoom uit Arnhem.
+