icon-arrow-right
HomeNieuws EnergieNotaNul-woningen Frankhuis Zwolle

EnergieNotaNul-woningen Frankhuis Zwolle

Actueel

VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt voor deltaWonen 30 grondgebonden energienotanul-woningen in Frankhuis te Stadshagen Zwolle. De woningen worden gerealiseerd door Ufkes Apeldoorn, ook een VolkerWessels-onderneming.

EnergieNotaNul Frankhuis Zwolle

Energienotanul betekent niet, dat er geen energierekening op de mat valt, maar dat de energierekening voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk evenveel energie op, als dat ze verbruiken. Dit heeft als gevolg, dat er (netto) geen energielasten zijn. Dit is gebaseerd op normaal gebruik van 2 volwassen en een kind. Sjoerd Quint, adjunct directeur deltaWonen; “Met dit project dragen we bij aan een duurzamere wereld door het beperken van co2-uitstoot, maar ook zorgt dit type woningen voor een lage energienota voor onze huurders. Betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hiermee hand in hand!”.

 

Zeer energiezuinig

De energienotanul-woning van VolkerWessels is een zeer energiezuinige woning met een goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmteterugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmteafgiftebron en zonnepanelen op het dak. De woningen die op het zuiden georiënteerd zijn, worden voorzien van een veranda. Deze zorgt voor natuurlijke schaduw en wordt voorzien van zonnepanelen, waarmee de veranda bijdraagt aan de benodigde energieopwekking. Tevens dragen de veranda’s bij aan het sociale welzijn in de buurt. De woningen worden medio 2015 opgeleverd en zijn voor deltaWonen de eerste energienotanul-woningen. Hiermee wordt vooruitgelopen op de geplande energieneutrale nieuwbouw die in 2020 verplicht wordt gesteld en wordt deze ambitie ruimschoots overtroffen.

 

Frankhuis

De woningen worden gebouwd in een bijzonder stukje Stadshagen: op een locatie met een aantrekkelijke, groene ligging aan het Frankhuispark. In Frankhuis is het genieten van het beste van twee werelden; gelegen aan het Zwarte Water met alle voorzieningen van Stadshagen binnen handbereik, gecombineerd met het historische centrum van Zwolle op loopafstand.

+