icon-arrow-right
HomeNieuws Eerste stap naar woningbouw op sportpark Harga

Eerste stap naar woningbouw op sportpark Harga

Actueel

VolkerWessels Vastgoed en de gemeente Schiedam hebben op donderdag 5 juni jl. een reserveringsovereenkomst getekend voor woningbouw op de huidige locatie van handbalvereniging Ventura op Harga Zuid. Hier wordt een levensloopbestendige wijk gerealiseerd, waar volop ruimte is voor spelen en bewegen. De ontwikkeling start wanneer Ventura naar het nieuwe Park A4 op het tunneldak van rijksweg A4 verhuist.

Ondertekening Harga

Eerste formele stap

De symbolische handeling vond plaats tijdens de Provada, de jaarlijkse vastgoedbeurs in de Amsterdamse RAI. Namens de gemeente heeft Lydia Buist, directeur ‘Schiedam in Beweging’ ondertekend. Namens VolkerWessels Vastgoed ondertekende directeur Marcel Schipper.

 

De reserveringsovereenkomst is de eerste formele stap op weg naar het ontwikkelen van woningbouw op Harga Zuid. De locatie van Ventura betreft de driehoek tussen de Olympiaweg en de Sportlaan. In de Ontwikkelvisie ‘Schiedam in Beweging’ wordt sportpark Harga in de toekomst getransformeerd naar een gemengd gebied met sport aan de kant van de A4, bedrijvigheid tegen de A20 aan en wonen aan de stadskant van Harga. De Ventura-locatie is binnen dit geheel het eerste gebied dat tot woongebied wordt ontwikkeld.

Voorontwerp

Volgens het stappenplan van ‘Schiedam in Beweging’ ligt er in het derde kwartaal 2014 een voorontwerp voor de Ventura-locatie. VolkerWessels Vastgoed bouwt volgens het concept PlusWonen, dat efficiënt en betaalbaar bouwen integreert met een hoge kwaliteit, een grote keuzevrijheid voor de consument en een duurzame manier van bouwen. “Wij verheugen ons op een prettige samenwerking met de gemeente Schiedam. De komende periode gaan we aan de slag om een mooi woningbouwplan te ontwikkelen, dat een verrijking van de woningmarkt in Schiedam zal betekenen”, aldus Marcel Schipper. Het plan omvat circa 150 woningen met een energieneutraal label.

+