icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 18 september 2015

Duurzaam wonen op Sterrenberg zeer in trek

Dat comfort en milieubewust wonen hand in hand gaan wordt gezien door klanten van Sterrenberg in Huis ter Heide. Nadat begin september opnieuw energienotanul woningen op de markt zijn gebracht in deelgebied Hoven, zijn inmiddels alle woningen razendsnel verkocht. De woningen worden gebouwd volgens de nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels, MorgenWonen; Vandaag gebouwd, morgen wonen.   Eind dit jaar zijn er op Sterrenberg al meer dan 50 woningen uitgevoerd als energienotanul woningen.

De wijk Hoven

De gezinswoningen in Hoven liggen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen samen hofjes. De woningen zijn bovendien direct gelegen naast enkele speeltuintjes, (kinder)Boerderij Abrona en aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De slogan “Centraal wonen in het groen” is dan ook met recht van toepassing.

 

De ruime gezinswoningen hebben een woonoppervlak van 125 m2, een inhoud van ruim 460 m3, en een vrije achtertuin grenzend aan een speelveldje. Verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf € 283.000 vrij-op-naam. Er zijn momenteel nog vier woningen te koop. De eerste bouwwerkzaamheden starten vandaag en in november 2015 ontvangen de kopers de sleutels van de kant-en-klare woningen.

MorgenWonen

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering, dat je meteen je spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief luxe wand- en vloerafwerking en beschikt over een compleet ingerichte badkamer met dubbele wastafel en een luxe keuken met vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.
De woningen –bouwstenen- worden in de fabriek gemaakt en op locatie in één dag in elkaar gezet. Dit levert de hoogste kwaliteit op en voorkomt faalkosten tijdens de bouw.

SB1

Duurzaamheid

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel, maar een duurzame warmtepomp, die warmte uit de buitenlucht haalt, de woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een zeer comfortabel binnenklimaat.

 

 

Energienotanul

Het dak aan de zuidwestzijde is volledig bekleed met zonnepanelen, waarmee eigen energie wordt opwekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warm water. De door CO2-sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht er moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er wordt verbruikt èn opgewekt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

Duurzaamheid is zeer in trek in de wijk Sterrenberg. Inmiddels zijn er al meer dan 50 woningen gebouwd volgens het energienotanul-concept en blijft de vraag naar duurzame woningen bestaan.

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal vierhonderd marktwoningen gerealiseerd, waarvan op dit moment ruim 260 woningen zijn gebouwd of in aanbouw zijn. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed.

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl