icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 april 2024

3B Wonen en Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde tekenen raamovereenkomst voor 130 sociale huurwoningen in Wilderszijde

De wijk Wilderszijde ontwikkelt zich in een razend tempo. Inclusiviteit en diversiteit mogen hierin niet ontbreken. Vandaag tekenen 3B Wonen en Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde daarom de raamovereenkomst voor de ontwikkeling van 130 sociale huurwoningen en de koopovereenkomst voor de eerste fase, bestaande uit twintig eengezinswoningen. Voor de realisatie van deze twintig eengezinswoningen tekent 3B Wonen met MorgenWonen de realisatieovereenkomst.

kaart2-1.jpg

Aankomende jaren neemt 3B Wonen 130 woningen (50 eengezinswoningen en 80 appartementen) af van Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde (OCW). OCW is een samenwerking van Van Omme & De Groot en VolkerWessels Vastgoed. In het deelgebied Waterwijk, ontwikkelt OCW in totaal 515 woningen.

Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen: “Al jaren kijken wij vanuit ons kantoor uit op een braakliggend Wilderszijde. Eerst kwam een school. De laatste tijd wordt steeds meer voorbereid en gebouwd. Aan de kant van de Wildersekade wonen al mensen in mooie vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. We zijn blij dat we nu ook aan de betaalbare woningen kunnen beginnen. Dan wordt Wilderszijde divers en een plek voor iedereen. En dat is heel hard nodig in Lansingerland.”

 

De 130 woningen neemt 3B Wonen in fases af. Eerst start de bouw van twintig sociale eengezinswoningen. Deze woningen worden gerealiseerd door MorgenWonen, het woonlabel van VolkerWessels. De bouwtijd is korter dan normaal omdat het conceptbouw is. Deze wijze van bouwen komt steeds meer voor en houdt in dat de woningen in fabrieken gemaakt worden en vervolgens als een soort bouwpakket worden gemonteerd op de bouwplaats. De verwachting is dat de woningen medio 2025 klaar zijn om te verhuren.

 

“We zijn verheugd dat we direct in de eerste planfase een concrete invulling kunnen geven aan de wijk met de realisatie van 20 eengezinswoningen in het sociale huursegment en met 3B Wonen ook procesafspraken kunnen vastleggen voor de realisatie van nog eens 110 sociale huurwoningen en appartementen in de opvolgende planfasen”, geeft Marco Dijkshoorn aan, namens Ontwikkelcombinatie Wilderszijde.

 

“Met MorgenWonen gaan we voor wonen met zekerheid, een goed gevoel en met wooncomfort in een aangename omgeving”, zegt Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland. “MorgenWonen is bouwen aan de huizen van morgen, die bewoners -en volgende generaties- hun thuis noemen. We zijn trots dat we in Wilderzijde een bijdrage kunnen leveren aan de woningbouw en samen met 3B Wonen een duurzaam en prettig thuis kunnen bieden aan de toekomstige bewoners.” 

 

De wijk Wilderszijde wordt een wijk voor iedereen met zowel koop als -huurwoningen in verschillende prijsklassen. Dit is een welkome aanvulling voor alle woningzoekenden!