icon-arrow-right
HomeProjecten Amsterdam, Asscherkwartier

Amsterdam, Asscherkwartier

Ruimte, rust en genieten in De Pijp

 

Op de locatie van het voormalige en monumentale Raadhuis van Nieuwer-Amstel en de diamantslijperij Asscher, realiseert VolkerWessels Vastgoed een nieuwe woonlocatie in De Pijp in Amsterdam. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Ruimte is het sleutelwoord voor deze unieke locatie waar bereikbaarheid, rust en genieten worden gecombineerd met de dynamiek van De Pijp. In deze nieuwe kindvriendelijke buurt komt een gevarieerd aanbod aan woningen, zoals terraswoningen met een fraaie buitenruimte, ruime stadswoningen met een tuin en luxe appartementen aan het autoluwe Dora Tamanaplein. Het gebied wordt een mix van creatieve bedrijvigheid, een luxe hotel, gezellige horeca en een theater. Dit alles omringd door prachtige historische gebouwen.

Historische gebouwen

het Asschergebouw is gebouwd in 1907 en ontworpen door architect G. van Arkel. Het voormalige Raadhuis van gemeente Nieuwer-Amstel is uit het jaar 1894 en ontworpen door architect R. Kuiper. Beide gebouwen blijven onderdeel van het plan en krijgen een nieuwe functie.
Zo wordt het voormalig Raadhuis een zeer luxe hotel met een prachtig interieur waar oude details uiteraard bewaard blijven.

 

 

Dynamiek van De Pijp

Het Asscherkwartier bevindt zich straks in de luwte van de dynamische Pijp. Het wordt een kindvriendelijke buurt aan de Amstel.

Een combinatie van de rust van een eigen tuin en de drukte van de Pijp, met alle cafés, restaurants, parken en lunchrooms. Kortom, een plek die de rust van een woonbuurt combineert met de drukte en bedrijvigheid van een stad.

 

Het Asscherkwartier, ruimte om te leven!

Feiten & cijfers

  • Aannemer
    Kondor Wessels Amsterdam
  • Projectcategorieën
    Creatief
+