icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Amsterdam, Briljant aan de Amstel

Briljant aan de Amstel is een exclusieve, kleinschalige ontwikkeling in De Pijp in Amsterdam. Het gebouw is zo ontworpen dat de ligging aan de Amstel optimaal wordt benut. De architectuur is eigentijds, maar refereert zowel in materiaalgebruik als in detaillering aan de vroeg twintigste-eeuwse architectuur die zo kenmerkend is voor dit deel van de Amsteldijk.

Totale ontwikkeling
2.750 m2
Plaats
Amsterdam
Programma
15 appartementen, 6 woningentypen: Townhouse, Belfloor, Amstelview, Cornerview, Grand, Penthouse
Bijzonderheden
Zeer hoogwaardige kwaliteit met onder andere luxe entree en hoge plafonds
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architect
Vera Yanovshtchinsky architecten
Aannemer
Kondor Wessels Amsterdam
Duurzaamheid
De appartementen worden gasloos opgeleverd, voorzien van luchtwarmtepompen, zonneboilers en PV-panelen
Realisatie
2020 t/m 2021
Voor meer informatie
Projectwebsite

Gebouw Briljant

Briljant aan de Amstel vormt het sluitstuk van de herontwikkeling van het voormalig archiefterrein van de gemeente Amsterdam. In deze ontwikkeling werden al eerder een vijfsterren hotel, een bibliotheek, een theater, appartementen, studentenwoningen en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.

Gebouw Briljant ligt op een prachtige plek aan de Amsteldijk met uitzicht over de rivier de Amstel. Om optimaal van dit uitzicht te profiteren zijn de appartementen op de begane grond opgetild boven het straatniveau en is de plafondhoogte aan de Amsteldijk-zijde vergroot naar drie meter. Bij de penthouses is dit zelfs drie en een halve meter.

De ruime appartementen beschikken naast een royale woonkamer over drie of zelfs vier slaapkamers en twee badkamers. Hiermee zijn de woningen uniek in De Pijp. De belangstelling voor deze appartementen was mede daarom zeer groot.

De toekomst

De bouw van Briljant aan de Amstel start medio 2020 en zal naar verwachting eind 2021 gereed zijn.