icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wateringen, Juliahof

Op de grens met de Haagse nieuwbouwwijk Wateringse Veld hebben VolkerWessels Vastgoed en BPD in Wateringen de nieuwbouwwijk Juliahof gerealiseerd. Een gevarieerde wijk met grondgebonden woningen en appartementen in diverse prijsklassen.

Totale ontwikkeling
55.000 m2
Plaats
Wateringen
Programma
466 woningen
Bijzonderheden
Gevarieerd woningaanbod diverse stijlen
Ontwikkelaar
VOF Juliahof; een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en BPD
Architecten
Van der Leur Vermeer Architecten, HDZ architekten en 4D Architecten
Aannemer
Boele & Van Eesteren
Infra
KWS Infra
Realisatie
2012 t/m 2020
Voor meer informatie
Projectwebsite

Gevarieerde wijk

Het project omvat 466 woningen, waaronder 53 appartementen in de sociale huur voor Wonen Wateringen, 72 beneden-boven woningen in de sociale koop en 341 grondgebonden woningen in de koopsector. Van de grondgebonden woningen zijn er twaalf gerealiseerd in het MorgenWonen concept van VolkerWessels. Door de inzet van verschillende architecten, zoals Van der Leur Vermeer Architecten, HDZ architekten en 4D Architecten, is er een gevarieerde wijk ontstaan.

Jaren dertig stijl

De verschillende deelplannen in het gebied hebben allemaal hun eigen gezicht. Het ontwerp van deze nieuwe woningen is geïnspireerd op de architectuur uit de jaren dertig. Samen met het vele groen, water en de ruimtelijke opzet zorgt dit ervoor dat Juliahof een mooie woonwijk is, waar het prettig wonen is.

De bouw van de 1e fase is in 2012 gestart en het laatste deelproject wordt voorjaar 2020 opgeleverd.