icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Waddinxveen, Eosta

VolkerWessels Vastgoed heeft samen met VolkerWessels Logistics Development het 19.500 m2 grote hoofdkantoor en distributiecentrum van Eosta ontwikkeld. Eosta is een grote Europese importeur en distributeur van verse biologische groenten en fruit, die met het oog op de snelle groei uitziet naar een nieuw pand. Voor de ontwikkeling van het hoofdkantoor en distributiecentrum is een koopovereenkomst met Elof European Logistics en een huurovereenkomst met Eosta gesloten.

Totale ontwikkeling
19.500 m2
Plaats
Waddinxveen
Bijzonderheden
All-electric gebouwd, gekoeld distributiecentrum, PV-dak, gietwatersysteem
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architect
RAU Architecten
Aannemer
Systabo
Duurzaamheid
Het gehele dak is voorzien van zonnepanelen
Realisatie
2018

Duurzame koploper

Eosta staat internationaal bekend als een duurzame koploper. Dat is terug te zien in de opzet van het gebouw, dat is ontworpen door architect en voorvechter van circulaire economie Thomas Rau. De loods en het kantoor zijn een afspiegeling van de transparante samenwerkingscultuur van Eosta, met een open opzet.

Voor het opwekken van energie is het gehele dak, ruim 11.000 m2, (1,3 mwp) voorzien van zonnepanelen. De verlichting is uitsluitend led en regenwater wordt verzameld voor hergebruik in de omliggende kassen door gebruik van een gietwatersysteem. Tevens is er voor het gebouw een materialenpaspoort opgesteld en geregistreerd in het Madaster, het kadaster voor het (her)gebruik van materialen.

Langdurig huurcontract

Eigenaar Elof European Logistics verhuurt het hoofdkantoor en distributiecentrum voor minimaal 15 jaar aan Eosta. De bouw van de locatie is door Koninklijke VolkerWessels-onderneming Systabo gedaan. Het project is in juni 2018, overeenkomstig met de planning, opgeleverd.