icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Vlissingen, Ketelmakerij

De Ketelmakerij is een nieuw deelgebied in het Scheldekwartier van Vlissingen en wordt omgevormd tot een gezellige woonbuurt aan het water van de Schelde. Het openbaar gebied in het Scheldekwartier wordt hoogwaardig en stoer heringericht met een knipoog naar het industriƫle verleden. Het robuuste karakter van de nieuwbouw wordt doorgetrokken op straat.

Totale ontwikkeling
9940 m2
Plaats
Vlissingen
Programma
Gefaseerde verkoop en uitvoering van in totaal 26 appartementen en 60 woningen, verdeeld over twee fasen
Bijzonderheden
Gesitueerd in het Scheldekwartier, een maritiem stadsdeel met historie en toekomst, centraal gelegen, gelegen aan de historische kade van Het Dok en naast de Machinefabriek
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Stedenbouwkundigen
Gemeente Vlissingen en buro MA.AN
Architect
architecten van Mourik
Aannemer
Aannemersbedrijf Van Agtmaal
Infra
KWS Infra
Realisatie
2019 t/m 2021
Voor meer informatie
Projectwebsite

Woningtypen

De locatie behoorde in het verleden tot de binnenstad van Vlissingen. De verwijzingen naar de ambachten van weleer door het gebruik van de motieven in het beton en de speciaal ontworpen deurknop op basis van de Zeeuwse knoop, zijn hier het gevolg van. In latere tijden was de locatie onderdeel van de scheepswerf en behoort daarmee tot het industrieel geheugen van Vlissingen. Dit is tevens verwerkt in de detaillering, onder andere in de vorm van de zichtbare stalen profielen ter plaatse van de dakranden en de seriematige openingen in de voorgevels. Als geheel toont het project de kwaliteit van eigentijds wonen zonder daarbij het belang van het verleden uit het oog te verliezen.

Stedenbouwkundig is er sprake van een bouwblok rondom een gemeenschappelijk binnenterrein. De Delftse stoepjes vormen een prettige en herkenbare scheiding tussen openbaar en privé. Architectonisch is ieder deelblok voorzien van een eigen herkenbare expressie binnen een met elkaar samenhangende ontwerpfamilie.

Aan de historische kade van Het Dok, op loopafstand van het centrum van Vlissingen, worden de komende periode gefaseerd 14 royale kadewoningen met achtertuin én dakterras, 1 stadswoning, 2 woon-werkwoningen, 43 robuuste eengezinswoningen met zonnige tuinen, 26 appartementen met ruime zonnige balkons aan Het Dok en één bijzondere Stadswoning met dakterras gebouwd.

De toekomst van Ketelmakerij

De woningen en appartementen zijn in twee fasen gerealiseerd.