icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Ter Aar, Het Hollands Hof

Midden in het groene hart van Holland, aan de rand van Ter Aar, heeft VolkerWessels Vastgoed een plan ontwikkeld voor de locatie aan de Oostkanaalweg. Het Hollands Hof is een gevarieerd plan, waarbij VolkerWessels Vastgoed zorg heeft gedragen voor het stedenbouwkundig plan, de architectuur, de beeldkwaliteit van de vrije kavels en de inrichting van de woonomgeving.

Totale ontwikkeling
9.500 m2
Plaats
Ter Aar
Programma
42 woningen
Bijzonderheden
Gevarieerd woningaanbod in diverse stijlen
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architecten
Schippers Architecten en Zeinstra Veerbeek Architecten
Aannemer
IBB Kondor
Infra
KWS Infra
Realisatie
2014 t/m 2019

Gevarieerd straatbeeld

Het project omvat zeven betaalbare rijwoningen in PlusWonen, twintig vrije sector woningen, waaronder drie duurzame ZuiverWonen woningen en vijftien vrije kavels, die door de kopers zelf zijn gerealiseerd. Dit heeft geleid tot een zeer gevarieerd plan, dat echter door een beeldkwaliteitsplan en een woonomgevingsplan toch een eenheid vormt. De inrichting van de buurt doet denken aan een karakteristiek Hollands hofje. Het open karakter en de straat zorgen voor een prettige en rustige buitenruimte, met voldoende speelplek voor kinderen.

De bouw van de eerste fase is in 2014 gestart en de laatste vrije kavel is in 2019 opgeleverd. Het woonomgevingsplan is in het voorjaar van 2020 gerealiseerd.