icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Sneek, Houkepoort

Aan de Houkesloot, de vaarverbinding tussen Sneek en het Sneekermeer, heeft VolkerWessels Vastgoed het wooneiland Houkepoort ontwikkeld. Een uniek woningbouwproject aan de oostkant van Sneek.

Locatie
Sneek
Programma
Circa 70 woningen variërend van twee-onder-één-kapwoningen tot vrije kavels
Bijzonderheden
Stedelijk wonen in een waterrijke omgeving
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Stedenbouwkundige
KuiperCompagnons
Architect
4D Architecten
Aannemer
Rottinghuis' Aannemingsbedrijf
Realisatie
2017 t/m 2019

Waterrijke omgeving

Wonen in Sneek is wonen aan het water. De meeste kopers van Houkepoort hebben een zeer sterke binding met water en genieten dus volop van het wooneiland, dat de ideale uitvalsbasis is voor verschillende vaarroutes naar het Sneekermeer. Op het wooneiland zijn speelweides en een prachtige binnenhaven gerealiseerd. Het groene karakter op het eiland en het water rondom zorgen voor een natuurlijke omgeving, waar het prettig wonen is.

Toen de woningen begin 2017 in verkoop gingen, was de eerste fase snel vergeven, de verkoop was een groot succes. Uiteindelijk zijn de woningen in 2019 allemaal opgeleverd.