icon-arrow-right
HomeProjecten Schiedam, Park Harga

Schiedam, Park Harga

Park Harga; de duurzaamste woonwijk van Schiedam

 

In Park Harga in Schiedam komt langs de groene Poldervaart een nieuwe, milieuvriendelijke woonwijk met 155 betaalbare ­eengezinswoningen en ruime appartementen. De wijk Park Harga is goed bereikbaar, gelegen in het groen, met speelruimte voor de kinderen, sport in de buurt en op fietsafstand van het ­gezellige historische centrum. De eerste woningen zijn reeds gebouwd en opgeleverd. De laatste woningen worden in 2019 opgeleverd.

Duurzaamheid

In Park Harga speelt duurzaamheid een grote rol. Dit komt niet alleen terug in de woningen die worden gebouwd, maar ook in de openbare ruimte; de verzameling van wegen, groenvoorzieningen en het water in de wijk. Alle woningen in Park Harga worden energieneutraal opgeleverd met een EPC-waarde van 0. Dat wil zeggen dat de woningen zichzelf kunnen voorzien van energie voor verwarmen, koelen en ventileren en het leveren van warm water. Uiteraard zijn de woningen gasloos en dus voorbereid op de toekomst. Tevens wekt iedere woning energie op door middel van zonnepanelen. Al het hout dat gebruikt wordt voor de woningen heeft het FSC keurmerk en de bewoners worden geïnformeerd hoe ze het beste duurzame tuinen kunnen inrichten.

Een wijk voor iedereen

De groene wijk Park Harga wordt een wijk voor iedereen: starters, gezinnen met kinderen én ouderen. De 113 eengezinswoningen hebben royale achtertuinen en zijn erg mooi gelegen aan bijvoorbeeld de singel, aan het water of aan een autoluw hof. De 41 ruime appartementen hebben mooi uitzicht over de Poldervaart of het park.

 

 

Wonen in het groen

Park Harga is een wijk in het groen. De rijke Poldervaart is een favoriete route voor fietsers die rechtstreeks naar Midden-Delfland fietsen. Ook de mooie Prinsenroute en het Jeneverpad lopen langs Park Harga. In het Hargapark zijn tal van sportverenigingen actief waardoor het voor sportievelingen slechts een paar minuten fietsen is naar de sportclub.

Het vervolg circa 380 woningen

Alle 155 woningen in het eerste deel van Park Harga zijn verkocht. Wegens het succes krijgt Park Harga een vervolg. Tussen de Hargalaan en het zuidelijk deel van Park Harga ontwikkelen VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen Ontwikkeling nog eens circa 380 woningen. Net als in fase 1 speelt duurzaamheid wederom een hoofdrol. Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd door het aanbrengen van o.a. een bodemwarmptepomp en zonnepanelen en krijgen geen gasaansluitingen. De stedenbouwkundige opzet is ook herkenbaar met zijn groene en open structuur waarbij er veel ruimte is om te wandelen en te spelen. De eerste fase gaat in het voorjaar van 2018 in verkoop. De totale ontwikkeling zal enkele jaren duren.

Feiten & cijfers

 • Fase 1 Park Harga
  155 woningen waaronder 30 woningen MorgenWonen
 • Fase 2 Park Harga
  circa 380 koop- en huurwoningen
 • Woningtypen fase 1
  Hofwoningen, Singelwoningen, Waterwoningen en appartementen
 • Woningtypes fase 2
  jaren-30 stijl
 • Stedenbouwkundige
  SVP
 • Architecten
  Groosman en 4D
 • Aannemers
  Bouwcombinatie Harga Ventura bestaande uit Boele & van Eesteren en Kroon en de Koning
 • Infra
  WSP & KWS
 • Duurzaamheid
  Gasloos en energieneutraal
 • Voor meer informatie
  www.parkharga.nl
 • Projectcategorieën
  Circulariteit
+