icon-arrow-right
HomeProjecten Schiedam, Park Harga

Schiedam, Park Harga

Park Harga in Schiedam; een wijk voor iedereen

 

Wonen en sporten tussen het groen met de gemakken en de gezelligheid van de binnenstad van Schiedam op fietsafstand; dat is Park Harga. In Park Harga komt langs de groene Poldervaart een nieuwe, milieuvriendelijke woonwijk met circa 550 betaalbare eengezinswoningen en ruime appartementen. De wijk Park Harga is goed bereikbaar, is gelegen in het groen, heeft veel speelmogelijkheden voor kinderen, heeft sportfaciliteiten in de buurt en ligt op fietsafstand van het gezellige historische centrum van Schiedam. Het zuidelijk deel van de wijk is inmiddels opgeleverd en de bouw van de eerste fasen in het nieuwe deel loopt voorspoedig. 

 

Historie

Door de verhuizing van sportverenigingen naar Sportpark A4 en de nieuwe clubhuizen en sportvelden in Park Harga, is er ruimte beschikbaar gekomen voor woningbouw. Tussen 2017 en 2019 heeft VolkerWessels Vastgoed in de driehoek tussen de Olympiaweg en de Sportlaan circa 155 energiezuinige woningen ontwikkeld. Deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden onder de werknaam Harga Zuid. In 2017 zijn VolkerWessels Vastgoed en Thunnissen samen met de Gemeente Schiedam een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van Harga Midden. Voor Harga Midden worden circa 380 woningen in het gebied tussen de Hargalaan en Olympiaweg ontwikkeld. 

Divers woningaanbod

De groene wijk Park Harga wordt een wijk voor iedereen: starters, gezinnen met kinderen én ouderen. De eengezinswoningen krijgen een royale achtertuin en zijn stuk voor stuk erg mooi gelegen. Daarnaast worden alle woningen in Park Harga voorzien van een eigen bodemwarmtepomp en voldoende zonnepanelen voor een zelfvoorzienend energieneutraal huis.

 

 

Omgeving

De rijke Poldervaart is een favoriete route voor fietsers die rechtstreeks naar Midden-Delfland fietsen. Ook de mooie Prinsenroute en het Jeneverpad lopen langs Park Harga. In het Hargapark zijn tal van sportverenigingen actief, waardoor het voor sportievelingen slechts een paar minuten fietsen is naar de sportclub.

De toekomst van Park Harga

De eerste deelfasen van Harga Midden zijn reeds verkocht. Begin 2020 is de derde deelfase van Harga Midden, met 62 grondgebonden woningen en 34 appartementen, in verkoop gegaan. Inmiddels zijn bijna alle woningen succesvol verkocht. In 2020 en 2021 vindt de realisatie van het project plaats door bouwcombinatie Harga Ventura. Verwacht wordt dat de laatste woningen medio 2025 opgeleverd worden.

Feiten & cijfers

 • Totale ontwikkeling
  88.000 m2
 • Plaats
  Schiedam
 • Programma Harga Midden
  310 grondgebonden woningen, 42 MorgenWonen, 34 appartementen.
 • Programma Harga Zuid
  84 grondgebonden woningen, 30 MorgenWonen, 41 appartementen
 • Bijzonderheden
  Groene wijk, veel speelmogelijkheden voor kinderen, sportfaciliteiten in de buurt en op fietsafstand van Schiedam
 • Ontwikkelaar
  VolkerWessels Vastgoed en in fase 2 in samenwerking met Thunnissen
 • Stedenbouwkundigen
  BGSV en SVP
 • Architecten
  Groosman, Bureau 070, Steenhuis Bukman Architecten en 4D Architecten
 • Aannemers
  Harga Ventura (bouwcombinatie Kroon & de Koning en Boele & van Eesteren), Thunnissen Bouw en MorgenWonen
 • Infra
  WSP, KWS en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek
 • Duurzaamheid
  Alle woningen in Park Harga worden voorzien van een eigen bodemwarmtepomp en voldoende zonnepanelen voor een zelfvoorzienend energieneutraal huis
 • Realisatie
  2017 t/m 2025
 • Voor meer informatie
  www.parkharga.nl
 • Projectcategorieën
  Circulariteit

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+