icon-arrow-right
HomeProjecten Scheveningen, Noordelijk Havenhoofd

Scheveningen, Noordelijk Havenhoofd

Herontwikkeling Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen

 

Het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen wordt door VolkerWessels Vastgoed herontwikkeld om ruimte te maken voor de aanwezige visverwerkende bedrijven én om de boulevard te versterken en aantrekkelijk te maken door nieuwe functies toe te voegen. De plannen worden uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Den Haag en de ondernemers verenigt in het “Viscluster”. De totale ontwikkeling omvat ca. 85.000 m2 bruto vloeroppervlakte en een herinrichting van het openbaar gebied.

 

 

Samenwerking

De plannen voor de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd zijn geïnitieerd door het Viscluster, bestaande uit Simonis, AZ Fisheries, Plugge en Seafood Centre. In samenwerking met hen en de gemeente Den Haag is door VolkerWessels Vastgoed een haalbaarheidstudie uitgewerkt, op basis waarvan met de gemeente Den Haag en het Viscluster afspraken zijn gemaakt over de uitwerking en realisatie van de plannen.

Herontwikkeling

De herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd bestaat uit ca. 25.000 m2 nieuwbouw voor het Viscluster, deels ter vervanging van bestaande panden, met een ontmoetings -centrum en met ca. 8000 m2 nieuwe recreatie-appartementen. Verder bestaat de ontwikkeling uit een nieuw hotel met 226 kamers voor Inntel Hotels, een nieuw boothuis voor de KNRM, ca. 10.000 m2 nieuwe ruimten voor horeca, winkels, recreatie en kantoren en een grote parkeergarage met ruim ca. 850 parkeerplaatsen. Ook zal het openbaar gebied op het Noordelijk Havenhoofd en de aansluitende Strandweg opnieuw worden ingericht, waarbij het bestaande duin een natuurlijke vorm zal krijgen en waaronder de parkeergarage een plek heeft gekregen. Het nieuwe duin wordt straks een mooie ontmoetingsplek met uitzicht over boulevard en strand.

Realisatie

De plannen worden gefaseerd uitgevoerd. Er is gestart met het vernieuwen van de riolering en de nutsleidingen. De bouwplannen zullen achter elkaar worden gerealiseerd, om bedrijven te kunnen verhuizen van de oude naar de nieuwe huisvesting. Er is begonnen met de bouw van het Inntel Hotel op de kop van het Noordelijk Havenhoofd. De uitvoering zal enige jaren duren. Het streven is om in 2024 alles gerealiseerd te hebben.

Feiten & cijfers

 • Totale ontwikkeling
  85.000 m2
 • Plaats
  Scheveningen
 • Programma
  Nieuwbouw diverse gebouwen en functies (bedrijfsruimten, horeca, kantoren, winkel, recreatie, parkeren) en herinrichting openbaar gebied
 • Landschapsontwerp
  Landschappartners
 • Ontwikkelaar
  VolkerWessels Vastgoed
 • Stedenbouwkundige
  KCAP Architecten
 • Architecten
  KCAP Architecten, Queeste Architecten, DAVL Studio, Team V Architecten en OZ Architecten
 • Adviseurs
  Aveco de Bondt, Halmos, Peutz en Zri
 • Uitvoering
  Boele & van Eesteren, Systabo, Homij Installaties, WSP Infra, KWS VSH Infra en VH&B Infra
 • Realisatie
  2024
 • Voor meer informatie
  www.noordelijkhavenhoofdscheveningen.nl
 • Projectcategorieën
  Creatief

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+