icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Scheveningen, Inntel Hotel

Het Noordelijke Havenhoofd wordt door VolkerWessels Vastgoed herontwikkeld om ruimte te maken voor visverwerkende bedrijven, leisure en parkeren. Het plan wordt uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Den Haag en de ondernemers verenigt in het “Viscluster”. De totale ontwikkeling omvat circa 85.000 m2 bruto vloeroppervlakte en een herinrichting van het openbaar gebied.

Totale ontwikkeling
11.000 m2
Plaats
Scheveningen
Programma
226 modern ingerichte hotelkamers
Bijzonderheden
Markante locatie aan het einde van Scheveningse boulevard
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architect
KCAP
Aannemers
Boele & van Eesteren en HOMIJ Technische Installaties
Realisatie
2018 t/m 2020
Voor meer informatie
Projectwebsite

Markante locatie

Onderdeel van de herontwikkeling is het ontwerp en de realisatie van een hotel voor Inntel Hotels op de kop van het havenhoofd, waarbij deze iconisch het einde van de Scheveningse boulevard en de entree van de haven markeert. Het hotel is met 226 kamers ongeveer 11.000 m2 bruto vloeroppervlakte groot. Op de begane grond bevinden zich de receptie, het restaurant en de bar. De bovenste verdieping bevat onder andere een wellness met binnenzwembad en dakterras.

 

Het gebouw is ontworpen door KCAP en heeft de vorm van een trapezium. Door de vorm representeren de gevels zeilen, wat mooi aansluit bij het maritieme karakter van de omgeving. De uitvoering is in november 2018 gestart en de oplevering heeft eind 2020 na twee jaar bouwen plaatsgevonden. De realisatie werd verzorgd door de bouwcombinatie Boele & van Eesteren en HOMIJ Technische Installaties.