icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Scheveningen, Inntel Hotel

Het Noordelijke Havenhoofd wordt door VolkerWessels Vastgoed herontwikkeld om ruimte te maken voor visverwerkende bedrijven, leisure en parkeren. Het plan wordt uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Den Haag en de ondernemers verenigt in het “Viscluster”. De totale ontwikkeling omvat circa 85.000 m2 bruto vloeroppervlakte en een herinrichting van het openbaar gebied.

Totale ontwikkeling
11.000 m2
Plaats
Scheveningen
Programma
226 modern ingerichte hotelkamers
Bijzonderheden
Markante locatie aan het einde van Scheveningse boulevard
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architect
KCAP
Aannemers
Boele & van Eesteren en HOMIJ Technische Installaties
Realisatie
2018 t/m 2020
Voor meer informatie
Projectwebsite

Markante locatie

Onderdeel van de herontwikkeling is het ontwerp en de realisatie van een hotel voor Inntel Hotels op de kop van het havenhoofd, waarbij deze iconisch het einde van de Scheveningse boulevard en de entree van de haven zal markeren. Het hotel zal met 226 kamers ongeveer 11.000 m2 bruto vloeroppervlakte groot worden. Op de begane grond zal de receptie, het restaurant en de bar zich bevinden. Op de bovenste verdieping komt een wellness met binnenzwembad en dakterras.

 

Het gebouw is ontworpen door KCAP en krijgt de vorm van een trapezium. De gevels krijgen de vorm van zeilen, wat hierdoor mooi aansluit bij het maritieme karakter van de omgeving. De uitvoering is in november 2018 gestart. De oplevering wordt, na twee jaar bouwen, verwacht in november 2020. De realisatie wordt verzorgd door de bouwcombinatie Boele & van Eesteren en HOMIJ Technische Installaties.

een herinrichting van het openbaar gebied.