icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Scheveningen, De Havenmeester

In de 2e Haven in Scheveningen heeft VolkerWessels Vastgoed een fraai complex gerealiseerd met luxe appartementen, die allen uitzicht hebben op de levendige haven. Het ontwerp is van de Architektenkombinatie in samenwerking met Archipelontwerpers en is geïnspireerd op de robuuste havenarchitectuur die verlicht wordt door de modern vormgegeven penthouses.

Totale ontwikkeling
15.000 m2
Plaats
Scheveningen
Programma
Luxe appartementen in zowel huur als koop, in grootte variërend van 85 tot 140 m2
Bijzonderheden
Robuuste havenarchitecten in combinatie met modern vormgegeven penthouses
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Architecten
Architektenkombinatie en Archipelontwerpers
Infra
KWS Infra
Realisatie
2014 t/m 2016
Aannemer
Boele & van Eesteren

Het ontwerp

Er is volop aandacht voor ruimte en kwaliteit. De appartementen zijn ruim en praktisch ingedeeld met grote raampartijen. Ieder appartement heeft zicht op de haven en vanaf de vijfde verdieping is er uitzicht op zee. Ook beschikken alle appartementen over een of meerdere buitenruimten en een eigen parkeerplaats in de onderliggende parkeergarage. Op de min één laag en een gedeelte van de begane grond zijn 85 parkeerplaatsen en bergingsruimten gerealiseerd.

Het complex omvat in totaal 85 appartementen, waarvan 38 koopappartementen en 47 huurappartementen die door belegger Altera Vastgoed zijn afgenomen. In de plint is circa 650 m2 commerciële ruimte beschikbaar. De bouw van het complex is gerealiseerd door Boele & van Eesteren en de infrastructuur is aangelegd door KWS Infra. Het complex is medio 2016 opgeleverd.

Karakteristieke architectuur

Het gebouw kenmerkt zich door de karakteristieke metselwerk gevels met robuuste uitkragende balkons, wat typerend is voor het havengebied. De gevels zijn verspringend en variërend in lagen van drie tot acht verdiepingen en de appartementen zijn zeer variabel in afmeting. Dit geeft De Havenmeester een royale, stoere uitstraling met een strakke, herkenbare vormgeving.