icon-arrow-right
HomeProjecten Roelofarendsveen, Aan de Braassem

Roelofarendsveen, Aan de Braassem

Waterrijk project Aan de Braassem

 

Ons prachtige en zeer waterrijke project 'Aan de Braassem' betreft een grote uitbreidingslocatie ten zuiden van het dorp Roelofarendsveen aan de oevers van het Braassemermeer. Een unieke groene locatie midden in de Randstand. Aan de Braasem wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed.

Relatie met water

Een verouderd glastuinbouwgebied wordt getransformeerd tot een woonwijk met circa 1.150 woningen. Een opgave die veel creativiteit vraagt en daar zijn wij goed in! Aan de Braassem wordt een schitterende woonwijk waar wonen aan en met water één van de belangrijkste elementen vormt. Bestaande sloten blijven behouden en van west naar oost wordt de bebouwing ruimer van opzet en sluit uiteindelijk aan op het Braassemermeer. Het aanleggen van een nieuwe sluis die de vaarwegen in de polder verbindt met het Braassemermeer maakt ook onderdeel uit van de opgave.

Wonen in 'aan de Braassem'

Aan de Braassem kent straks een zeer breed en gevarieerd aanbod van koop- en huurwoningen, allemaal prachtig gelegen waardoor het wonen een genot wordt. Het woningbouwprogramma rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen, luxe vrijstaande woningen en BEBO woningen. Tien procent van het programma wordt uitgevoerd in (collectief) particulier opdrachtgeverschap.

Werkzaamheden gestart

In oktober 2015 is met de feestelijke onthulling van het projectbord het startsein gegeven voor het voorbereidende werk van de uiteindelijke bouw. In ongeveer vier maanden tijd wordt het terrein van zes hectare grotendeels opgehoogd met zand. Dit is nodig omdat het gebied uit veengrond bestaat. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2016 het gebied bouwrijp gemaakt kan worden zodat de bouw van de eerste woningen begin 2017 van start kan gaan. De verkoop van de eerste woningen start in de tweede helft van 2016. Het hele plangebied is opgedeeld in meerdere verkoop- en bouwfasen.


 

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+