icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Roelofarendsveen, Aan de Braassem

Het prachtige en zeer waterrijke project 'Aan de Braassem' betreft een grote uitbreidingslocatie ten zuiden van het dorp Roelofarendsveen, aan de oevers van het Braassemermeer. Een unieke en groene locatie middenin de Randstad. Aan de Braassem wordt ontwikkeld door Braassemerland VOF, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kaag en Braassem, VolkerWessels Vastgoed en Bouwmaatschappij Verwelius.

Totale ontwikkeling plangebied
578.300 m2
Totale ontwikkeling woningbouw
140.000 m2
Plaats
Roelofarendsveen
Programma
Rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en luxe vrijstaande woningen
Bijzonderheden
Zeer waterrijk gebied met veel woningen die direct aan het water grenzen
Ontwikkelaars
VolkerWessels Vastgoed i.s.m. Verwelius
Stedenbouwkundige
IMOSS
Architect
4D Architecten
Aannemers
Verwelius & Bébouw Midreth
Infra
Haasnoot Bruggen, Nelis Infra, Van Gelder en JdB groep
Realisatie
2016 t/m 2035
Voor meer informatie
Projectwebsite

Relatie met water

Een verouderd glastuinbouwgebied wordt getransformeerd tot een woonwijk met circa 1.150 woningen. Een opgave die veel creativiteit vraagt. Aan de Braassem wordt een schitterende woonwijk, waarin wonen aan en met het water een van de belangrijkste elementen is. De bestaande slotenstructuur blijft leidend in de opzet. Van west naar oost wordt de bebouwing ruimer van opzet en sluit uiteindelijk aan op het Braassemermeer. Het aanleggen van een nieuwe sluis, die de vaarwegen in de polder verbindt met het Braassemermeer, maakt ook onderdeel uit van de opgave.

Wonen in Aan de Braassem

Aan de Braassem kent straks een zeer breed en gevarieerd aanbod van koop- en huurwoningen. Het woningbouwprogramma zijn rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en luxe vrijstaande woningen. Tien procent van het programma wordt uitgevoerd in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Daarnaast wordt circa dertig procent van de woningen voor het sociale segment gebouwd.

De toekomst

In oktober 2015 is het startsein gegeven voor het voorbereidende werk van de uiteindelijke bouw. Voorafgaand aan de bouw is het terrein grotendeels opgehoogd met zand. Dit is nodig, omdat het gebied uit veengrond bestaat. In juli 2017 is gestart met de bouw van de allereerste woning van Aan de Braassem. In 2020 worden de laatste woningen van fase 1 en 2 opgeleverd (218 woningen).

In maart 2020 is begonnen met het aanbrengen van de voorbelasting van fase 3 en 6 (ca. 250 woningen). Het streven is om medio 2020 te starten met de verkoop van fase 3.