icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Hendrik-Ido-Ambacht, Buytengewoon

Tussen het historische centrum van Hendrik-Ido-Ambacht en het winkelcentrum Hoogambacht ontstaat een nieuw woongebied; Buytengewoon. Buytengewoon is onderdeel van De Volgerlanden en heeft een gevarieerd aanbod aan rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen, waardoor Buytengewoon voor zowel doorstromers als voor starters aantrekkelijk is.

Totale ontwikkeling
12.098 m2
Locatie
Hendrik-Ido-Ambacht
Programma
77 koopwoningen, waarvan 16 twee-onder-één-kapwoningen en 61 rijwoningen.
Bijzonderheden
Wooncomfort met rustiek karakter, dichtbij het gezellige centrum van Hendrik-Ido-Ambacht
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Stedenbouwkundige
OD205
Architect
Kokon Architectuur & Stedenbouw
Aannemer
Kroon & de Koning
Infra
Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
Duurzaamheid
De woningen worden opgeleverd met EPC 0,4 en zijn gasloos
Realisatie
Voorjaar 2020
Voor meer informatie
Projectwebsite

Wooncomfort met een rustiek karakter

Het woongebied ligt in een groene zone. In het zuiden wordt het gebied ontsloten door de Jacobuslaan. Ten oosten door de groene en waterrijke dubbele wetering en ten noorden door het rustieke Appellaantje. De nieuwe wijk is goed bereikbaar, heeft voldoende speelruimte voor kinderen en ligt op fietsafstand van het gezellige centrum van Hendrik-Ido-Ambacht. Door de diversiteit aan woningtypes is het aanbod zeer divers. Van schitterende rijwoningen tot statige twee-onder-één-kapwoningen. Allemaal uitgevoerd in verschillende afmetingen. Mede hierdoor staan de woningen in Buytengewoon garant voor een moderne afwerking en een hoog wooncomfort.

Voor het ontwerp van de woningen heeft men zich volop laten inspireren door het rustieke karakter van de nieuwe woonwijk. De ruime en statige woningen worden daarom omringd door groene hagen, roze bloesem van de Japanse sierkers en warme kleuren van de in bloei staande bomen. De fraaie architectuur in combinatie met de gemakken van nieuwbouw maken de woningen in Buytengewoon de ideale woonplek.

De toekomst van Buytengewoon

De 77 koopwoningen in fase 1 en 2 zijn in 2021 opgeleverd. De voorbereidingen zijn gestart met betrekking tot fase 3 (58 woningen).