icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Groningen, Grote Markt

In de Oostwand op de Grote Markt in Groningen realiseert VolkerWessels Vastgoed het “The Market Hotel Groningen” voor WestCord Hotels. Dit prachtige 4-sterren hotel bestaat uit een souterrain met onder andere wellnessfaciliteiten, een begane grond met een eigen bakkerij, Grand Café en restaurant, 123 hotelkamers, diverse vergaderruimten én een fraai dakterras.

Totale ontwikkeling
8.000 m2
Plaats
Groningen
Programma
Een 4-sterren hotel met 123 kamers
Bijzonderheden
Gasloos uitgevoerd, aardbevingsbestendig
Ontwikkelaar
VolkerWessels Vastgoed
Stedenbouwkundige
Thomas Müller (Müller Reimann Architekten)
Architecten
Müller Reimann Architekten, bouwkundige uitwerking door De Zwarte Hond
Aannemer
Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf
Duurzaamheid
The Market Hotel is volledig all-electric en dus gasloos uitgevoerd
Realisatie
2018 t/m 2020

Ontwerp

Kenmerken van The Market Hotel zijn, dat het volledig all-electric (en dus gasloos) uitgevoerd is, dat het aardbevingsbestendig gebouwd is én dat het op één van de meest markante plekken in de stad Groningen staat. De komst van dit hotel vormt daarom het schitterende sluitstuk in de Oostwand van de Grote Markt.

Samen met architect Thomas Müller (Müller Reimann Architekten uit Berlijn) en in goede samenwerking met de Gemeente Groningen is gedurende een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van dit fraaie gebouw. Ook de inwoners van de stad Groningen zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van het ontwerp. Door op een aantal momenten een informatieavond te organiseren is inwoners gevraagd haar voorkeur kenbaar te maken voor een aantal ontwerpvarianten. Het huidige ontwerp is hier mede het resultaat van.

In 2016 is met WestCord Hotels een intentieovereenkomst gesloten voor de gezamenlijke ontwikkeling en realisatie van dit hotel. Dit heeft in 2018 geresulteerd in het uiteindelijke ontwerp en een overeenstemming tussen WestCord Hotels en VolkerWessels Vastgoed. In juni 2018 is Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gestart met de realisatie.

 

Architectuur

Naast dat het hotel all-electric en tevens aardbevingsbestendig is uitgevoerd, is ook de architectuur van een hoogstaand niveau. De gevel is grotendeels uitgevoerd in metselwerk, bestaande uit industrieel vervaardigde elementen die kant en klaar naar de bouw gebracht worden, met een kwalitatief hoogwaardige detaillering en veel reliëf. Daarnaast zijn de plint evenals een aantal bijzondere elementen in de gevel uitgevoerd in natuursteen en Belgisch hardsteen. Samen met de toepassing van aluminium kozijnen geeft dit de gevel een fantastische uitstraling.

De toekomst van The Market Hotel Groningen

Op dit moment is de afbouw van het hotel in volle gang. Samen met WestCord Hotels worden de hotelkamers en alle overige ruimten ingericht en verder afgewerkt.