icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen, Helpermaar

Groningen, Helpermaar

Luxe wonen in Groningen-Zuid

 

De woonwijk van ongeveer 350 woningen is gelegen op de grens van de hoge Hondsrug en het lage poldergebied. De heldere opzet van Helpermaar is ontworpen op basis van een uitgebreide analyse van de huidige landschappelijke en stedenbouwkundige structuur. 

Een moderne duurzame stadslocatie met hoogwaardige architectuur

Het plan heeft een diversiteit aan woningen (geschakelde, twee onder één kap, vrijstaand en appartementen), waarbij elk type een eigen karakteristieke uitstraling heeft. Door de aanwezige keileemlagen in de bodem met de daarbij ontstane ondergrondse kwelwaterstromen worden op een natuurlijke wijze diverse waterpartijen (singel en wooneiland) in het plan gebracht. Door gebruik te maken van het opvangen van regenwater ontstaat er een hoogwaardige eigentijdse duurzame woonwijk.

Vanuit archeologisch oogpunt is de locatie zeer waardevol. Dit is ook gebleken tijdens het archeologische onderzoek van de eerste en tweed fase. Toen zijn er resten gevonden van het oudste huis van Groningen.

Fasering

De plannen worden gefaseerd uitgevoerd. Tot op heden zijn het eerste deelplan, bestaande uit 63 woningen, de 1e fase Hondsrugvilla’s bestaande uit 20 luxe villa’s en het eiland, bestaande uit grote twee onder kapwoningen gerealiseerd. Momenteel wordt er gebouwd aan 51 woningen, bestaande uit luxe moderne villa’s, rijwoningen, ruime 2-1 kapwoningen en vrijstaande woningen. Allen met een eigen hoogwaardige architectuur en uitstraling. De ontwikkeling van de volgende deelfasen is gestart. Ook hier is wederom sprake van luxe villa’s, rijwoningen en nu ook luxe appartementen.

Aanwinst voor Groningen

Het hele project wordt naar verwachting in 2020 afgerond. Met de afronding van Helpermaar zal een zeer luxe en hoogwaardig woonmilieu aan de Stad zijn toegevoegd waarbij wonen in het groen en dichtbij de Stad de voornaamste unieke eigenschappen zijn.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Groningen
 • Realisatie
  2006 - 2020
 • Programma
  1e fase 150 woningen en 2e fase 200 woningen
 • Ontwikkelaar
  VolkerWessels Vastgoed
 • Aanneemsom
  € 110.000.000,--
 • Stedenbouwkundige en architect:
  Kuiper Compagnons Rotterdam
 • Projectcategorieën
  Stijl

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+