icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Amsterdam, Luxe 5-sterren hotel

Aan de rand van de Pijp, aan de Amsteldijk in Amsterdam is het monumentale voormalige raadshuis van de gemeente Nieuwe-Amstel getransformeerd naar een luxe 5-sterren hotel. De Portugese hotelgroep Pestana heeft in het Rijksmonument op deze unieke locatie haar eerste Nederlandse hotel met 157 kamers, waaronder 32 short-stay kamers, geƫxploiteerd. Het hotel beschikt over diverse (vergader)faciliteiten, een restaurant en een wellness.

Plaats
Amsterdam
Programma
157 kamers
Bijzonderheden
32 short-stay kamers
Architect
In 1892 ontworpen door Roelof Kuipers
Aannemer
Kondor Wessels Amsterdam
Realisatie
2017

Grote historische waarde

Het Raadhuis is in 1892 ontworpen door Roelof Kuipers, in de stijl van de Neo-Holland-Renaissance. Vanaf 1914-2007 is het bestemd geweest als Gemeentearchief van de gemeente Amsterdam.

Na de verhuizing van het archief zijn er nieuwbouwplannen gemaakt voor de Rijksmonumenten en het achterliggende terrein. Daarmee maakt het hotel onderdeel uit van het Asscherkwartier, waartoe ook een 2-laagse parkeergarage en luxe woningen en appartementen behoren.
De bouw van het Asscherkwartier en de verbouw van het voormalig raadhuis tot hotel was in handen van Kondor Wessels Amsterdam en is medio 2017 afgerond.