icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Alblasserdam, Kade Noord

Kade Noord wordt gerealiseerd op de voormalige scheepswerf van Verolme en ligt direct aan de rivier De Noord. Met de voltooiing van Kade Noord wordt de gebiedsontwikkeling De Werven in Alblasserdam afgerond. In totaal zijn hier dan 400 duurzame woningen gerealiseerd.

Plaats
Alblasserdam
Programma
400 woningen
Bijzonderheden
Wonen met vrij zicht op de rivier De Noord
Ontwikkelaar
Alblasserwerf CV, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en AM
Architect
Klunder Architecten
Aannemer
Kroon & de Koning
Infra
KWS Infra en HABO
Duurzaamheid
Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming, zonnepanelen en een individuele bodemwartmepomp
Realisatie
2019 t/m 2020
Voor meer informatie
Projectwebsite

Het plan

In het plan worden op dit moment zes ruime kadewoningen met een vide gerealiseerd. Daarnaast komen er 24 luxe appartementen en drie penthouses, verdeeld over drie Urban villa’s met ieder vijf bouwlagen. De appartementen variëren in grootte van 59 m2 tot en met 123 m2 en de penthouses van 210 m2 tot en met 226 m2. Alle bewoners kunnen genieten van een vrij zicht op rivier De Noord. Voor de deur stopt de waterbus met vervoer naar Rotterdam, Dordrecht of een andere tussenliggende halteplaats.

Duurzaam en toekomstbestendig

Kade Noord wordt duurzaam ontwikkeld met een hoge ambitie op het gebied van energie en comfort. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming, zonnepanelen en een individuele bodemwarmtepomp. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is.