Home Van oud naar nieuw

Van oud naar nieuw

nieuw_pand


Als onderneming met een gezonde kijk op ontwikkeling houden we uiteraard de vinger aan de pols. We blijven graag in beweging. Dat houdt ons fit en alert. Zo kunnen we goed inspelen op alle ontwikkelingen die ons vakgebied raken en blijven we groeien in visie, kennis, kunde en talent. De gezonde groei heeft ook gevolgen voor onze huisvesting. Sinds 1 januari hebben VolkerWessels Vastgoed en dochter ZorgID een nieuw onderkomen in Amersfoort in kantorenpark 'Podium' te Amersfoort. De verhuizing naar dit nieuwe pand is mede een gevolg van de fusie in 2011 tussen Planoform, De Koning Wessels Vastgoed en Volkerwessels VastgoedVolkerWessels. Vastgoed betrekt de eerste en de tweede verdieping. Op de overige verdiepingen werken de Raad van Bestuur van VolkerWessels, stafafdelingen en andere werkmaatschappijen.

Het gebouw fungeert als ontmoetingsplek, een 'huis', voor alle werkbedrijven van VolkerWessels. Daarom is het archetype (de oervorm: een huis) als uitgangspunt voor het ontwerp genomen. Het in totaal 6 kantoorlagen hoge gebouw herbergt bovenin de boardroom voor de Raad van Bestuur van VolkerWessels.

De duurzame ambities van VolkerWessels en VolkerWessels Vastgoed zijn doorgevoerd in het ontwerp. Zo zijn er duurzame toepassingen (zoals een warmtepompsysteem met passieve koeling en geprefabriceerde delen) ingebracht. Ook zijn de gebruikte materialen duurzaam (bijvoorbeeld FSC-hout) en energiezuinig. Hierdoor wordt een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficient) van 15% onder de wettelijke eis gerealiseerd.

De locatie langs de A28 kenmerkt zich door de uitstekende bereikbaarheid met de auto en het openbaar vervoer.

Het ontwerp van De Zwarte Hond uit Groningen is bijzonder, mede door de massief houten trap die alle verdiepingen met elkaar verbindt. Een groot aantal VolkerWessels werkmaatschappijen werkten mee aan de realisatie van het kantoorpand. Homij voor de technische installaties en bouwbedrijf Wessels Rijssen als aannemer. Loostad Vastgoedontwikkeling is de betrokken projectontwikkelaar.

Wij hopen u te ontmoeten in ons inspirerende kantoorpand.

+