icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 mei 2017

ZorgID en AnnoVitae ondertekenen samenwerkingsovereekomst

Rune Aresvik en Willem Koelewijn van AnnoVitae en Henri Soepenberg van ZorgID, onderdeel van VolkerWessels Vastgoed, tekenden op de PROVADA een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een nieuw woonconcept voor ouderen. Dit woonconcept is specifiek geënt op de woonwensen van ouderen. Het doel van de samenwerkingsovereenkomst is om het woonconcept op meerdere locaties in Nederland te ontwikkelen. In de huidige markt is er veel vraag naar huisvesting voor ouderen, afgestemd op hun woonwensen. In dit nieuwe woonconcept worden woonwensen van ouderen direct vertaald naar huisvesting waarbij zorg en services een integraal onderdeel zijn.  

Zelfstand maar niet alleen

Volgens AnnoVitae is er behoefte aan betaalbare woonruimte met een aanbod van lichte zorg. Een woonconcept waarbij sociale participatie met gelijkgestemde ouderen, op vrijwillige basis, mogelijk is. Dit voorkomt eenzaamheid en geeft meer levenskwaliteit en zingeving.

 

Combinatie

Afschaffen van ZZP 1-3 (zorg zwaarte pakket) doet niets af aan de behoefte van ouderen aan een beschutte en beschermde leefomgeving met sociale interactie op loopafstand. In het nieuwe woonconcept is wonen gewoon wonen en wordt de sociale interactie gefaciliteerd. De lichte zorg wordt, uitermate efficiënt, geleverd door het combineren van de verschillende ondersteuningssystemen (mantelzorg, sociaal netwerk, WMO begeleiding, betaalde ondersteuning). Deze combinatie geeft stabiliteit en voorkomt overbelasting van een van de afzonderlijke systemen.