icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 januari 2015

Wooneiland Alblasserwerf krijgt 40 nieuwe woningen

VolkerWessels Vastgoed en AM hebben een overeenkomst getekend met woningcorporatie Woonkracht10 om veertig woningen te realiseren. Het gaat om grondgebonden woningen inclusief parkeerplaats in het project Alblasserwerf te Alblasserdam.

Alblasserwerf is een beschut wooneiland, deels omsloten door rivieren en groen zoals het waterrijke gebied Rietgors. De nieuwe wijk ligt tussen het oude dorp en de rivier. De woningen liggen op loopafstand van het centrum en de opstapplaats van de Fast Ferry naar Dordrecht en Rotterdam.

 

De naam Alblasserwerf herinnert aan het industriële verleden van het gebied. Vroeger lag aan de rivier de Noord een scheepswerf, direct naast de monding van de rivier De Alblas. In het plan zijn de historische elementen en moderne woonvoorzieningen in goede harmonie bijeen gebracht. Er is veel aandacht besteed aan het oorspronkelijke karakter van het gebied. Zo zijn onder meer de oude kades hersteld en zijn de scheepshellingen gedeeltelijk behouden gebleven.

 

Het totale gebied dat wordt ontwikkeld, omvat circa 400 woningen en appartementen. De Hellingen met 203 appartementen, het Rietgorspad met 34 woningen, de Woonstraten met 47 woningen en 20 van de 34 woningen van de Havenmeesters zijn reeds gerealiseerd. Met de bouw van de 40 Dijk- en Havenwoningen wordt de wijk nu afgezoomd langs de dijk. Het sluitstuk van de wijk zijn appartementen aan de Noord en de laatste 14 woningen van de Havenmeesters.

 

De bouw is in handen van Kroon & De Koning uit Zwijndrecht en start medio april 2015. De woningen worden nog dit jaar, gereed voor de verhuur, opgeleverd.