icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 november 2018

Wethouder Marloes Borsboom metselt mee tijdens start bouw

In RijswijkBuiten is maandag 26 november de feestelijke handeling uitgevoerd voor 21 nieuwe woningen in de 4e fase van Parkrijk. Samen met de kopers en genodigden heeft Marloes Borsboom, wethouder Duurzame Stadsontwikkeling, Groen, Cultuur en Dieren en 1e locoburgemeester van de gemeente Rijswijk, de feestelijke handeling verricht. Nadat alle kopers ieder een steen hadden gemetseld, heeft wethouder Borsboom de rij compleet gemaakt.

Fase 4 van Parkrijk is een ontwikkeling van de Ontwikkelcombinatie Beatrixzone RijswijkBuiten VOF (Dura Vermeer | VolkerWessels Vastgoed). Gelegen naast Sion en aan de voet van het Wilhelminapark, vormt Parkrijk de perfecte combinatie tussen buiten wonen en stedelijk wonen. Het gaat om 21 eengezinswoningen, onderverdeeld in 11 stadsvilla’s en 10 hofwoningen. Deze typen verschillen in woonoppervlak en uitstraling. De statige stadsvilla’s worden gekenmerkt door hun individuele architectuur en diverse kleuren metselwerk. De hofwoningen worden in twee korte woningblokken gebouwd. Ook hier zijn de gevels voorzien van bijzondere details zoals een andere kap of een andere kleur gevelsteen. De bouw van de woningen wordt uitgevoerd door Boele & van Eesteren. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, de groene omgeving en het water in het gebied.