icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 juni 2018

VolkerWessels Vastgoed realiseert 28 MorgenWonen huizen in Warande Lelystad

VolkerWessels Vastgoed heeft met de gemeente Lelystad een koopovereenkomst gesloten om 28 MorgenWonen huizen te realiseren, een door Koninklijke VolkerWessels ontwikkeld bouwconcept. Door de unieke bouwmethodiek kunnen de woningen in één dag worden geassembleerd op de bouwplaats. Dit zorgt voor minder transportbewegingen naar en van de bouwplaats, er is minder bouwafval en de bouwplaats is veel compacter. Met als resultaat: minder CO2 uitstoot, minder verkeersdruk, een milieubewuster grondstofgebruik en minder hinder voor de omgeving.

Koopovereenkomst

Op de Provada hebben Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed en wethouder Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad de koopovereenkomst met hun handtekening bevestigd.
De woningen komen te liggen aan de Ranonkellaan in Lelystads jongste wijk Warande. MorgenWonen gaat 4 tweekappers en 24 rijwoningen bouwen. Een belegger zal de middeldure huurwoningen afnemen, er is in Lelystad een groeiende behoefte aan dit segment van huurwoningen. De toekomstige huurders hoeven geen of minimale energiekosten te verwachten. Het duurzame en energiezuinige MorgenWonen huis past in de doelstelling van Koninklijke VolkerWessels om te bouwen aan levenskwaliteit en voor te sorteren op de vraag naar een blijvende oplossing voor behoefte aan warmte en energie. Alle woningen zijn dan ook gasloos, en nul-op-de-meter.

 

Wethouder Ed Rentenaar van Wonen: “Lelystad maakt deel uit van Metropoolregio Amsterdam. De druk op de woningmarkt binnen die regio is groot. Lelystad kan voor veel woningzoekenden dé oplossing zijn. Het aanbieden van meer vrije sector huurwoningen maakt daarvan deel uit. Warande, Lelystads grootste nieuwbouwlocatie, kent tot op heden een divers aanbod aan sociale huurwoningen en koopwoningen (appartementen, rij-, tweekappers en vrijstaande woningen), maar nog geen vrije sector huurwoningen. Recent is het startsein gegeven voor de bouw van de eerste beleggershuurwoningen. VolkerWessels Vastgoed volgt nu met 28 huurwoningen in deze sector, volgens een eigen ontwikkeld uniek concept. Daarmee wordt Lelystad in het algemeen en Warande in het bijzonder nog interessanter voor meerdere doelgroepen als vestigingsplaats.’

 

Warande is een prachtige wijk in ontwikkeling, begrensd door het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout. Het nabije Marker- en IJsselmeer en de kuststrook met wandelpromenade, restaurants met terrasjes, musea en koopjescentrum BataviaStad is interessant voor watersportliefhebbers en mensen die willen flaneren in combinatie met winkelen of het snuiven van cultuur. Warande is een groen en waterrijk gebied met een school, kinderopvang, en medische voorzieningen. Daarnaast ligt de wijk op maar 15 minuten lopen van het centrum, het moderne stadshart van Lelystad.

MorgenWonen

De huizen van MorgenWonen zijn gebouwd met een milieubewuste en zuinige omgang van energie. Dit zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in de zomer en winter. Hiervoor is het concept MorgenWonergie® ontwikkeld, dat onder meer de principes van de Trias Energetica volgt: beperk het energieverbruik zoveel mogelijk, gebruik duurzame energie en dring het verbruik van fossiele grondstoffen zover mogelijk terug. MorgenWonergie® realiseert dit buitengewoon goed, met toepassing van de modernste inzichten en technieken. Met als resultaat: een EPC van 0 of lager, minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot.

Bewoners profiteren maximaal van de voordelen van MorgenWonergie®. De woning levert zoveel energie op dat een gezin dat bewust met energie omgaat, geen energiekosten hoeft te hebben. De energiemonitor en de slimme meter geven de bewoners inzicht in het energieverbruik. MorgenWonergie werkt als een belbundel, als de geboden hoeveelheid energie niet wordt overschreden zijn er geen energiekosten. Wordt deze wel overschreden betaalt de bewoner alleen de extra afgenomen energie.