icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 februari 2023

VOF Westergouwe en Credit Linked Beheer tekenen overeenkomst voor realisatie 54 appartementen Gouda

Met de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst voor een appartementengebouw in project Westergouwe te Gouda is 2023 goed begonnen. VOF Westergouwe (een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) en Credit Linked Beheer hebben overeenstemming bereikt voor de realisatie van het appartementencomplex. Het gebouw, naar een ontwerp van Kokon Architectuur en Stedenbouw, bestaat uit 54 appartementen, een gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond en parkeergelegenheid op een gemeenschappelijk binnenterrein en is door Credit Linked Beheer aangekocht voor het Duurzaamwoningen Fonds.

Goudse pakhuizen

Het ontwerp, met een architectonische knipoog naar de oude Goudse pakhuizen, resulteert in een hoogstaand complex met veel detaillering, een prachtig pallet aan kleurencombinaties in de gevelstenen en uitkragende balkons met een wijd uitgestrekt uitzicht. De bouw van de appartementen start in juli 2023.

Het appartementencomplex is gelegen op een herkenbare plek aan de Van Dijkesingel. Het gebouw is duurzaam en wordt gebouwd conform de BENG-normering waardoor het een mooie toevoeging is aan de gebiedsontwikkeling Westergouwe. Hiermee wordt duurzaam wonen gestimuleerd in een markt waar de vraag hoog is. Na de oplevering worden de appartementen via Credit Linked Beheer rond eind 2024 beschikbaar voor de middenhuurmarkt.

Westergouwe

Westergouwe is een groene en waterrijke woonwijk van Gouda. De wijk ligt op fietsafstand van de historische binnenstad van Gouda, is centraal gelegen en goed bereikbaar. De komende jaren bloeit de wijk uit tot zo’n 4.500 woningen met eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen.

Realisatie

De realisatie van de  appartementen is in handen van  Boele & van Eesteren, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van VolkerWessels.