icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 september 2023

Update metamorfose Noordelijk Havenhoofd Scheveningen

De ontwikkeling door VolkerWessels Vastgoed van het Noordelijk Havenhoofd te Scheveningen gaat voorspoedig. VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt het gebied om de boulevard te versterken door het toevoegen van nieuwe functies en om ruimte te maken voor de in de haven aanwezige visverwerkende bedrijven.

Ontwikkeling

Het gebied wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Den Haag en de lokale ondernemers verenigd in het “Viscluster”. Het Viscluster bestaat uit AZ Fisheries, Simonis, Zeevisgroothandel Plugge en Seafood Centre. De totale ontwikkeling omvat ca. 65.000 m2 nieuwbouw en een herinrichting van de visafslagweg en de strandweg. Aan de strandweg wordt het duin toegankelijk gemaakt voor flaneren. Het Inntel Hotels Marina Beach Den Haag en de bedrijfshallen 3xVIS voor Seafood Centre en AZ Fisheries zijn in 2020 en 2021 opgeleverd. Recent zijn ook het nieuwe boothuis voor de KNRM en een nieuw horecapaviljoen voor Simonis opgeleverd. De nieuwe parkeergarage aan de strandweg is in uitvoering en al goed herkenbaar. Deze zal aan het einde van 2023 opgeleverd worden en direct in gebruik worden genomen. De bouw van de bedrijfshallen 3xVIS voor AZ Fisheries en Zeevisgroothandel Plugge is gestart.

2_Carroussel_Inntel bij schemering.jpg

Inntel hotels Marina Beach

Het Inntel Hotels Marina Beach Den Haag is met zijn iconische vorm een bijzondere ‘landmark’ aan de havenzijde van de boulevard. Het hotel heeft 226 kamers met uitzicht op de zee, het strand en de haven. Het ontwerp is van architectenbureau KCAP en is gerealiseerd door de VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en HOMIJ.

Bedrijfshallen 3xVIS

De drie bedrijfshallen 3xVIS zijn door VolkerWessels Vastgoed in overleg voor en met de ondernemers Plugge, AZ Fisheries en Seafood Centre op maat ontwikkeld. In totaal hebben de drie bedrijfshallen een oppervlakte van 4400 m2. Met deze nieuwe huisvesting wordt ruimte geboden aan versterking van de vis- en havenindustrie in het gebied. Het ontwerp is van Queeste Architecten. Het plan wordt gerealiseerd door Systabo, een VolkerWessels onderneming. De uitvoering van de 2e fase 3xVIS bedrijfshallen is zojuist gestart.

Boothuis KNRM en horecapaviljoen Simonis

Eind vorig jaar is de bouw van het nieuwe boothuis voor de Koninklijk Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM en een nieuw horecapaviljoen voor Simonis opgeleverd. De nieuwbouw staat aan het begin van de Visafslagweg op de kop van het visveilinggebouw. De KNRM heeft begin dit jaar het nieuwe boothuis in gebruik genomen. Onder hetzelfde dak is ook een nieuw horecapaviljoen voor Simonis gerealiseerd. In de nieuwe zaak “Beso by Simonis” zullen authentieke Spaanse gerechten worden geserveerd. Het ontwerp van de nieuwbouw is van DAVL Studio en gerealiseerd door Systabo.

Parkeergarage

Aan de strandweg wordt een nieuwe parkeergarage met 750 openbare parkeerplaatsen en 90 stallingsplaatsen gerealiseerd. Deze zal aan het einde van dit jaar in gebruik worden genomen door Q-park. De parkeergarage komt op de plaats van het oude duin, dat hiertoe is afgegraven en na bouw van de garage weer zal worden teruggeplaatst in de vorm van een natuurlijk en toegankelijk duin. Het duin zal samen met de op de parkeergarage gelegen duinpaviljoens een aantrekkelijke wandelpromenade met nieuwe toeristische en culturele functies, horeca en bedrijfsruimten. Queeste Architecten en Team V Architecten hebben het ontwerp verzorgd. De parkeergarage wordt gebouwd door Continental Car Parks in samenwerking met Batenburg Techniek.