icon-arrow-right
HomeNieuws Uitbreiding visserij op Schevenings Noordelijk Havenhoofd stap dichterbij

Uitbreiding visserij op Schevenings Noordelijk Havenhoofd stap dichterbij

Actueel

De gemeente Den Haag, vastgoedontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed en de private vastgoedeigenaren op het Noordelijk Havenhoofd hebben verdere afspraken gemaakt over de herontwikkeling in dit deel van de Scheveningse Haven. Door de ondertekening van twee intentieovereenkomsten hebben de partijen een volgende stap richting uitbreiding van de visserijsector gezet.

 

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting) tekende gisteren de eerste overeenkomst met de private vastgoedeigenaren op het Noordelijk Havenhoofd. Afgesproken is dat de visserij binnen een half jaar een uitgewerkt plan aanbiedt aan de gemeente Den Haag, hoe zij de uitbreiding wil realiseren. De gemeente reserveert voor een periode van 3 jaar, exclusief voor de visserij 5000 m2 uitbreidingsruimte op de kop van het Noordelijk Havenhoofd.

De tweede overeenkomst werd afgesloten door de private vastgoedeigenaren op het Noordelijk Havenhoofd en VolkerWessels Vastgoed uit Amersfoort. De vastgoedontwikkelaar gaat het komend half jaar een sluitende businesscase opstellen waaruit de ruimtelijke en financiële haalbaarheid blijkt.

Voor het plan zal nauw worden samengewerkt met KCAP Architects & Planners uit Rotterdam en Archipelontwerpers uit Scheveningen.

De aanwezige partijen spraken het vertrouwen uit in gezamenlijkheid en enthousiasme te werken aan een toekomstbestendig Noordelijk Havenhoofd.

 

+