icon-arrow-right
HomeNieuws Talant huurt 800m² in Poortgebouw Park Suyderwijk

Talant huurt 800m² in Poortgebouw Park Suyderwijk

Actueel

Stichting Talant heeft een huurovereenkomst gesloten met woningcorporatie Elkien en VolkerWessels Vastgoed. Talant gaat 800m² huren in Poortgebouw-Oost, onderdeel van Park Suyderwijk te Drachten.

Drachten Park Suyderwijk Poortgebouw

Gezondheidscentrum

Talant, een stichting die langdurige zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, gaat de ruimte gebruiken voor de huisvesting van haar eigen medische dienst. Ook komt er een vestiging van De Swaai, een poliklinisch behandelcentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) een verstandelijke beperking. Met deze nieuwe gebruikers is het gezondheidscentrum voor ongeveer één derde gevuld. Voor invulling van de overige ruimten worden gesprekken gevoerd met diverse eerstelijns zorgverleners.

Park Suyderwijk

Het gezondheidscentrum maakt onderdeel uit van project Park Suyderwijk, een project van VolkerWessels Vastgoed. Het gaat hierbij om zogenaamde omgekeerde integratie. Op het ruim opgezette terrein aan de rand van Drachten maakt oude bebouwing plaats voor ruim 200 nieuwe koop- en huurwoningen in een groene omgeving. Daarnaast biedt de wijk plaats aan bestaande en nieuwe huisvesting voor de cliënten en ondersteunende diensten van Talant. Park Suyderwijk is een levendige en gevarieerde woonwijk met veel groen en voorzieningen.

+