icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 maart 2018

Startbijeenkomst Hotelontwikkeling Harga Noord Schiedam

Met een feestelijke startbijeenkomst markeren de Gemeente Schiedam, VolkerWessels Vastgoed en Van der Valk Hotel Schiedam hun samenwerking, voor de ontwikkeling van een duurzaam hotel op Harga Noord te Schiedam.

De gemeente Schiedam kan haar ambities op het gebied van sport, groen, wonen, duurzaamheid, werkgelegenheid en leisure waarmaken door een volledige gebiedsontwikkeling van Harga. Het concept van een hotel met congresfaciliteiten past uitstekend op deze locatie in de oksel van de A20 en A4, in de nabijheid van het Franciscus Vlietland ziekenhuis, het Sportpark Harga en de woningen in Park Harga.

De grond is door Van der Valk Hotel Schiedam verworven via VolkerWessels Vastgoed (een Koninklijke VolkerWessels onderneming). VolkerWessels Vastgoed is tevens de ontwikkelaar van 156 woningen in Park Harga Zuid en samen met Thunnissen Bouw de ontwikkelaar van 380 woningen in Park Harga Midden.

 

Het Van der Valk Hotel Schiedam wordt een onderdeel van de Van der Valk Exclusief Groep en is ontworpen door architectenbureau Teunissen. Het hotel omvat 179 kamers, 9 suites, een congrescapaciteit voor 400 mensen, 10 conferentiezalen, een restaurant met circa 250 couverts a la carte en 300 couverts Live Cooking, een skybar en wellness.

 

Van der Valk Hotel Schiedam geeft werkgelegenheid aan ongeveer 75 fte’s.

 

Met betrekking tot duurzaamheid wordt gestreefd naar Breeam Excellent. Dit is voor de functie van een hotel een zeer hoge score.

 

Het hotel zal worden gebouwd door Bouwbedrijf Wessels Zeist BV,  ook een Koninklijke VolkerWessels onderneming.  Op dit moment worden op de locatie al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De start van de bouw is gepland voor eind 2018. Najaar 2020 zal de opening van het Van der Valk Hotel Schiedam plaatsvinden.