icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 april 2020

Start verkoop Stadsvilla's Helpermaar Groningen

Onder de naam Signatuur start op 21 april 2020 de verkoop van 21 Stadsvilla’s in Helpermaar (Groningen-Zuid). De stadsvilla’s vormen de entree van de wijk en tegelijkertijd het sluitstuk van het totale nieuwbouwproject Helpermaar. De woningen worden uitgevoerd in drie typen stadsvilla’s; 13 stadsvilla’s tussen, 4 stadsvilla’s hoek en 4 stadsvilla’s twee-onder-een-kap. Bijzonder aan dit project is dat diverse woonthema’s zijn bedacht om de mogelijkheden van de ruime woningen inzichtelijk te maken. Aanvankelijk gaan 11 woningen in verkoop.

Vrijheid, Familiehuis en Werk en Leef

De stadsvilla bestaat uit 4 ruime woonlagen. De totale oppervlakte van de stadsvilla tussenwoning is ruim 187m2 en die van de stadsvilla hoekwoning en twee-onder-een-kap zijn ruim 213 m2. Optioneel zijn de woningen met een uitbouw zelfs te vergroten tot ca. 213 m2 respectievelijk 239m2. Om de mogelijkheden van de ruime woningen inzichtelijk te maken zijn drie woonthema’s bedacht; ‘Vrijheid’, ‘Familiehuis’ en ‘Werk en leef’ (zie hiervoor de brochure en projectwebsite).

Architectuur

De architectuur van Signatuur is uitzonderlijk en eigentijds te noemen. In de basis is het ontwerp van de stadsvilla’s klassiek en daardoor tijdloos. Geïnspireerd op de omliggende bestaande architectuur van bijvoorbeeld de woningen aan de Hereweg, zijn aan de stadsvilla’s moderne stijlkenmerken toegevoegd zodat de woningen passen in het huidige tijdsbeeld.

Signatuur

Signatuur is onderdeel van het populaire nieuwbouwproject Helpermaar. Het project Helpermaar omvat een geheel nieuwe wijk aan de Van Ketwich Verschuurlaan in het zuiden van de stad (het voormalige Diaconessenhuisterrein). Het gebied begeeft zich op het snijvlak van stad en groen. De stedenbouwkundige opzet van de wijk kenmerkt zich dan ook door een aantal strakke stedelijke lijnen met een parkachtige invulling. De nodige voorzieningen treft men op loop- en fietsafstand. In de wijk is vooral ruimte voor een rustig leefklimaat met veel water en groen. Doordat het parkeren in de wijk zoveel als mogelijk opgelost is op eigen terrein houdt men vrij uitzicht op de singel en/of het groen. Helpermaar is een A-locatie om te wonen.

 

 

De realisatie van het project is in handen van VolkerWessels onderneming Rottinghuis. Voor meer informatie over de woningen: Schreuder Makelaars 050-526 2000, info@schreuder-makelaars.nl en Boekholt Nieuwbouwspecialist 050-311 4647, nieuwbouw@boekholt-partners.nl en de projectwebsite www.signatuurhelpermaar.nl.