icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 december 2016

Start verkoop fase 3 Park Harga Schiedam

Park Harga omvat in totaal 156 gasloze woningen   VolkerWessels Vastgoed start maandag 12 december met de verkoop van 26 woningen in Park Harga. Deze 3de fase volgt na de succesvolle verkoop van de fasen 1 en 2, waarvan alle 58 woningen zijn verkocht. In fase 3 worden 8 Singelwoningen, 16 Waterwoningen type twee-onder-één-kap en 2 vrijstaande Waterwoningen gebouwd.

Op de locatie waar voorheen handbalvereniging Ventura gevestigd was ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed 156 woningen onder de projectnaam “Park Harga”. Park Harga wordt een duurzame, geheel gasloze woonwijk met betaalbare energiezuinige woningen in een groene omgeving, goed bereikbaar en met alle voorzieningen in de buurt. Park Harga is een verrijking voor het palet aan woonmilieus in Schiedam.

 

De woningen zijn ontworpen door Groosman Architecten uit Rotterdam. De Singelwoningen worden gerealiseerd aan de statige singel waar ook mooie bomen worden geplant. De royale Singelwoningen liggen iets hoger dan het straatniveau waardoor het statige karakter wordt onderstreept. De Waterwoningen liggen met de tuinen aan het water. De begroeiing aan de overkant met treurwilgen maakt dat de Waterwoningen op een unieke plek liggen. De woningen zelf zijn extra breed, hebben royale tuinen en zijn voorzien van een aangebouwde garage.

 

Standaard energieneutraal

Uiteraard zijn ook deze woningen standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp, triple beglazing en zonnepanelen, waardoor ze energieneutraal en comfortabel zijn. De zonnepanelen en warmtepomp wekken voldoende energie op voor het verwarmen, koelen en ventileren van de woning én voor het leveren van warm water.

 

Appartementen

In het nieuwbouwplan komen naast de eengezinswoningen ook twee appartementengebouwen. Het eerste gebouw heeft twintig appartementen, vier studio’s en vijf garageboxen en is in september in verkoop gegaan. Er zijn nog 3 appartementen te koop, naar verwachting zal de bouw voor de zomer 2017 starten. De verkoop van het 2de appartementen­gebouw met 21 appartementen en 5 garageboxen zal dan ook van start gaan. Ook de appartementengebouwen worden voorzien van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen, waardoor ze zeer energiezuinig zijn en voorbereid op de toekomst.

 

 

Meer informatie over Park Harga is te vinden op parkharga.nl.