icon-arrow-right
HomeNieuws Start verkoop eerste Energienota-nul woningen De Hoven in Sterrenberg, Huis ter Heide

Start verkoop eerste Energienota-nul woningen De Hoven in Sterrenberg, Huis ter Heide

Actueel

Vandaag start de verkoop van 15 eengezinswoningen De Hoven (fase 3), in project Sterrenberg te Huis ter Heide. Fraaie en ruime eengezinswoningen in een groene omgeving, waarvan een aantal volgens het Energienota-nul principe. Vanaf vandaag bent u van harte welkom in het Informatiecentrum Sterrenberg aan de Amersfoortseweg 56 te Huis ter Heide (gem. Zeist) om kennis te maken met dit mooie project.

"Centraal wonen in het groen, ontdek jouw thuis op Sterrenberg"

De eengezinswoningen in De Hoven zijn gelegen aan kleinschalige dorpsstraatjes en vormen samen hofjes. De woningen zijn bovendien direct gelegen aan de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De architectuurstijl van Soeters van Eldonk Architecten refereert aan de ‘30-er jaren, maar ook moderne stijlkenmerken zijn prominent aanwezig. Erkers, dakkapellen, royale dakoverstekken, luifels en genuanceerd metselwerk zorgen voor een rijke uitstraling met een persoonlijk tintje. De slogan "Centraal wonen in het groen, ontdek jouw thuis op Sterrenberg" is dan ook met recht van toepassing.

De ruime eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van 118 m2, een inhoud van ruim 400 m3, en een vrije achtertuin. Verkoopprijzen van de woningen zijn vanaf € 219.500 vrij-op-naam.

Energienota-nul

Vijf woningen in De Hoven worden standaard gebouwd volgens het Energienota-nul principe. Energienota-nul wordt de nieuwe standaard in de bouwwereld: woningen waarvan de energielasten nul kunnen zijn. Het doel is tweeledig, minimale woonlasten voor bewoners en reductie van de CO2-uitstoot tijdens het gebruik van de woning. Alle woningen in De Hoven kunnen optioneel worden gebouwd als Energienota-nul woning.

 

 

Voltooiing deelgebied De Hoven

Met de 15 woningen in fase 3 nadert deelgebied Hoven de voltooiing. De bouw van de woningen kan naar verwachting in het voorjaar van 2014 starten. Eerder zijn al 33 woningen en 24 appartementen gebouwd, terwijl op dit moment 36 appartementen en 6 woningen in aanbouw zijn.

Over Project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal 400 marktwoningen gerealiseerd, waarvan op dit moment bijna de helft is gebouwd of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije kavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden.

 

Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De bouw zal worden uitgevoerd door Bouwcombinatie Sterrenberg, bestaand uit Boele & Van Eesteren en Bébouw Midreth.

Sterrenberg start verkoop Hoven
+