icon-arrow-right
HomeNieuws Start verkoop 'Aan de Braassem'

Start verkoop 'Aan de Braassem'

Actueel | In de media

Woonwijk in Roelofarendsveen krijgt 1150 woningen

 

 

VolkerWessels Vastgoed start zaterdag met de verkoop van de eerste 33 woningen ‘Aan de Braassem’. In totaal worden er in deze eerste fase, onder de naam OpDreef, 77 woningen gebouwd. Het gaat om rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen in verschillende prijsklassen. ‘Aan de Braassem’ krijgt verschillende wooneilanden, elk met zijn eigen bijzondere kenmerken en deels EnergieNota-Nul.

Centraal in Het Groene Hart

'Aan de Braassem’ kent een gevarieerd woningaanbod van sociale huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen. Prachtig aan het Braassemermeer en centraal gelegen in Het Groene Hart. Door de gunstige ligging bij de A4 zijn bijvoorbeeld Schiphol, Leiden en Den Haag zeer snel te bereiken. Het waterrijke karakter van de wijk zorgt ervoor dat veel woningen met hun tuin grenzen aan het water. Een bootje aanleggen in de achtertuin behoort tot de mogelijkheden. In fase 1 OpDreef komen rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen te koop waarvan een aantal EnergieNota-Nul. Deze woning wekt grotendeels zelf zijn energie op. Dit zorgt voor bijna geen energielasten.

Het bouwterrein van zes hectare is sinds eind vorig jaar voorbelast met opgehoogd zand. Dit is nodig omdat het gebied uit veengrond bestaat. De zetting heeft inmiddels goed zijn werk gedaan. Binnenkort wordt de eerste grond verwijderd waarna in het tweede kwartaal van 2017 de bouw van start gaat.

 

De woonwijk, voor 1.150 woningen, wordt ontwikkeld door Braassemerland vof, een samenwerking tussen gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed.

De bouw van de eerste fase is in handen van VolkerWessels aannemer Bébouw Midreth uit Mijdrecht.

 

Geïnteresseerden voor een woning in OpDreef zijn op 29 oktober van harte welkom tussen 11.00 en 13.00 uur op de bouwlocatie aan de Braassemdreef te Roelofarendsveen.

+