icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 september 2014

Start verkoop 25 woningen in Overtuin op Sterrenberg in Huis ter Heide

VolkerWessels Vastgoed start vandaag met de verkoop van 25 woningen in de wijk Overtuin op Sterrenberg (Huis ter Heide). De woningen zijn gebouwd volgens de nieuwe bouwstandaard van VolkerWessels: MorgenWonen. Vandaag gebouwd, morgen wonen. Klanten kunnen na ontvangst van de sleutel direct wonen zonder dat er uitgebreid geklust moet worden. Bovendien zijn er, bij normaal gebruik, geen energielasten en woont de bewoner dus bijzonder duurzaam.

De wijk Overtuin

In de vallei van Sterrenberg ligt het groen omzoomde gebied Overtuin. Ooit lag hier de tuin van Landgoed Sterrenberg. In Overtuin staan, naast de 25 nieuwe woningen, fraaie twee-onder-een-kap woningen. De wijk is de perfecte uitvalsbasis naar de voorzieningen en sportgelegenheden in de buurt.

Sterrenberg Morgenwonen1

MorgenWonen

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering, dat je meteen je spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief luxe wand- en vloerafwerking en beschikt over een compleet ingerichte badkamer met dubbele wastafel en een luxe keuken met vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.

 

 

De woningen, bouwstenen, worden in de fabriek gemaakt en op locatie in een dag in elkaar gezet. Dit levert de hoogste kwaliteit op en voorkomt faalkosten bij de bouw.

Duurzaamheid

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel, maar een duurzame warmtepomp, die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. De combinatie met de vloerverwarming biedt een zeer comfortabel binnenklimaat.

Sterrenberg Morgenwonen2

Energienota-nul

Het dak aan de zuid/westzijde is bekleed met zonnepanelen, waarmee eigen energie wordt opwekt. De warmtepomp verwarmt de woning en zorgt voor warm water om te douchen. De door co2-sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht er moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat er geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. De energiemonitor geeft continu aan hoeveel energie er wordt verbruikt én opgewekt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

Over Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal 400 marktwoningen gerealiseerd, waarvan op dit moment ruim de helft reeds is gebouwd of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije kavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 marktwoningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Het Informatiecentrum Sterrenberg is elke werkdag geopend voor bezoekers van 9.00 tot 17.00 uur en tevens op afspraak. De grote gebiedsmaquette is hier permanent opgesteld en alle informatie is aanwezig om een goed beeld te schetsen over het wonen op Sterrenberg.

 

Sterrenberg is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed.

 

Informatie over het gehele project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl