icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 april 2015

Start bouw woningen Alblasserwerf

Wethouder Peter Verheij (Gemeente Alblasserdam) heeft het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Dijk- en Havenwoningen in het project Alblasserwerf in Alblasserdam.

Wethouder Verheij is blij dat de bouw start: “Met deze woningen bouwen we een groot deel van de wijk af en verbetert het aanzien van dit deel van ons dorp, waar vele inwoners en bezoekers met auto of fiets passeren.” De 40 grondgebonden woningen met eigen parkeerplaats zijn ontwikkeld door ontwikkelingscombinatie Alblasserwerf CV (bestaande uit VolkerWessels Vastgoed en AM) en worden afgenomen door woningcorporatie Woonkracht10. Deze woningen zijn bestemd voor sociale en vrije sector huur. De bouw is in handen van Kroon & De Koning uit Zwijndrecht. Naar verwachting worden de woningen eind december 2015 opgeleverd.

De naam Alblasserwerf herinnert aan het industriële verleden van het gebied. Vroeger lag aan de rivier de Noord een scheepswerf, direct naast de monding van de rivier De Alblas. In het plan zijn de historische elementen en moderne woonvoorzieningen in goede harmonie bijeen gebracht. Er is veel aandacht besteed aan het oorspronkelijke karakter van het gebied. Zo zijn onder meer de oude kades hersteld en zijn de scheepshellingen gedeeltelijk behouden gebleven. De nieuwe wijk ligt tussen het oude dorp en de rivier. De woningen liggen op loopafstand van het centrum en de opstapplaats van de Fast Ferry naar Dordrecht en Rotterdam

 

Het totale gebied, dat door Alblasserwerf CV is ontwikkeld, omvat circa 400 woningen en appartementen. Met de bouw van de 40 Dijk- en Havenwoningen wordt de wijk nu afgezoomd langs de dijk. Het sluitstuk van de wijk zijn de appartementen aan de Noord en de laatste 14 woningen van de Havenmeesters.

 

Geïnteresseerden in een huurwoning kunnen contact opnemen met Woonkracht10, via 078-6202000 of info@woonkracht10.nl.

Alblasserwerf start bouw 1