icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 september 2017

Start bouw laatste fase Singelwoningen Helpermaar

Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen heeft het officiële startsein gegeven voor de bouw van 29 Singelwoningen in de nieuwbouwwijk Helpermaar. Het gaat om  de laatste fase van de in totaal 84 Singelwoningen. Voorafgaand aan het uitbrengen van een toost hebben de toekomstige bewoners een koker met  boodschap voor de toekomst begraven onder hun nog te bouwen woning. De feestelijke gebeurtenis is afgesloten met de onthulling van het project in miniatuur. Elke koper kreeg een schaalmodel van zijn eigen woning mee naar huis. 

Helpermaar is een geheel nieuwe wijk aan de Van Ketwich Verschuurlaan in het zuiden van de stad (het voormalige Diaconessenziekenhuisterrein). Dit gebied brengt stad, polder en de Hondsrug samen. Met alle voorzieningen op loop- en fietsafstand, ontstaat hier een wijk met water en veel groen. Met de bouw van de laatste fase Singelwoningen wordt de contour van de wijk zichtbaar in de gebouwde omgeving. Het parkeren wordt aan de achterzijde van de woning opgelost. De woningen komen aan de voorzijde te liggen aan de Singel; het belangrijkste landschappelijke element van de wijk.

 

Naast de realisatie van de Singelwoningen is de verkoop van de Parkvilla’s en het luxe, kleinschalige appartementencomplex Helperborg in volle gang. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het ontwerp van de toekomstige woningen aan de Gerard Revelaan.

 

De woonwijk wordt ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en gerealiseerd door Rottinghuis' Aannemingsbedrijf, allebei Koninklijke VolkerWessels ondernemingen.