icon-arrow-right
HomeNieuws Start bouw eerste 16 energienotanul woningen

Start bouw eerste 16 energienotanul woningen

Actueel

De bouw van de eerste 16 niaNesto woningen start 11 december a.s. in de Waalsprong te Nijmegen. VolkerWessels Vastgoed (dochteronderneming VolkerWessels) en de KlaassenGroep bouwen respectievelijk 9 en 7 zogenaamde energienotanul woningen in de  sociale huursector. De toekomstige bewoners staan te popelen om er te gaan wonen. Met eigen energie wordt symbolisch in drie woningen het licht ontstoken door wethouder Jan van de Meer, directeur Portaal Vincent van Oordt en één van de 16 toekomstige bewoners.

Aanbesteding van Portaal

Eind 2012 hebben 5 marktpartijen de aanbesteding gewonnen van Portaal voor woningen die energienotanul zijn en ook een optimale keuzevrijheid voor de bewoner hebben. VolkerWessels Vastgoed en De KlaassenGroep bouwen de eerste 16 woningen in de Waalsprong. De toekomstige bewoners zijn middels een speeddate in aanmerking gekomen voor deze bijzondere woningen. Alle toekomstige bewoners bleken zeer geïnteresseerd te zijn in duurzaam wonen en dat gaat verder dan alleen energielasten.

De woonconcepten van VolkerWessels Vastgoed en de KlaassenGroep komen grotendeels overeen. De woningen worden allen voorzien van zeer hoogwaardige isolatie en kierdichtheid, een luchtwaterwarmtepomp, pv-cellen en balansventilatie met warmteterugwinning. VolkerWessels Vastgoed hanteert een symmetrisch zadeldak met vloerverwarming en de Klaassengroep hanteert een asymmetrisch zadeldak en maakt gebruik van luchtverwarming. De energienotanul-afspraken zijn vastgelegd in zogenaamde prestatiecontracten, waarin bij oplevering, maar ook gedurende een periode van 15 jaar, de prestatie van de woning is geborgd.

In het Wooniversum van VolkerWessels hebben de toekomstige bewoners van de VolkerWessels Vastgoed niaNestowoningen, hun eigen huurwoningen kunnen samenstellen. Voor oplevering hebben zij in 3-d hun woning kunnen beleven en ervaren. Zij konden met een druk op de knop kiezen uit verschillende plattegronden. De bewoners vonden het zeer bijzonder dat zij als huurder hun eigen huis mochten samenstellen. De woningen worden gebouwd door Veluwezoom Verkerk, onderdeel van VolkerWessels.

Belangrijke stap naar duurzame gebouwde omgeving

Het woonconcept van de KlaassenGroep is CasaVita en betekent ‘levend huis'. Dit houdt in, dat het woonconcept aan te passen is aan de wensen van de klant. Zo konden de toekomstige bewoners zelf de gevel samenstellen door keuzes te maken in raamindeling, steenkleur en voordeur. Ook bepaalden zij zelf de indeling van de verdiepingen en wordt slechts 2 weken voor oplevering de positie van de elektrapunten bepaald door het plakken van elektrastickers.

Verwacht wordt, dat begin 2014 de woningen worden opgeleverd en dat de bewoners hun woning kunnen betrekken. VolkerWessels Vastgoed, Portaal en de KlaassenGroep zijn trots
hiermee een belangrijke stap te hebben gezet naar de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving.


niaNesto 16 woningen
+