icon-arrow-right
HomeNieuws Meer dan 6100 inschrijvingen Asscherkwartier Amsterdam Start bouw van theater, woningen, luxe hotel en parkeergarage

Meer dan 6100 inschrijvingen Asscherkwartier Amsterdam Start bouw van theater, woningen, luxe hotel en parkeergarage

Actueel | In de media

 

Voorzitter bestuurscommissie Zuid Sebastiaan Capel van de gemeente Amsterdam heeft samen met de directeur van VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper, José Roquette van Pestana Group én omwonenden het startsein gegeven voor de realisatie van het Asscherkwartier. De belangstelling is enorm.

Sebastiaan Capel, voorzitter bestuurscommissie Zuid: “Dit wordt een nieuwe plek in de stad in ontwikkeling waar wonen, werken, cultuur en een hotel gecombineerd gaan worden. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.”

 

Directeur VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper: “Het Asscherkwartier is een unieke nieuwe woonlocatie in Amsterdam tussen historische gebouwen; autoluwe pleinen, hoogwaardig afgewerkte en complete woningen, waaronder standaard vloerverwarming, een kwalitatieve buitenruimte en een eigen parkeerplek in de parkeergarage. Het Asscherkwartier is de nieuwe hot-spot in De Pijp.”

Asscherkwartier

Op de locatie van het voormalige en monumentale Raadhuis van Nieuwer-Amstel en de diamantslijperij Asscher, realiseert NieuwerAmstel een nieuwe woonlocatie in De Pijp. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Ruimte is het sleutelwoord voor deze unieke locatie waar bereikbaarheid, rust en genieten worden gecombineerd met de dynamiek van De Pijp. In deze nieuwe kindvriendelijke buurt komt een gevarieerd aanbod aan woningen, zoals terraswoningen met een fraaie buitenruimte, ruime stadswoningen met een tuin en luxe appartementen aan het autoluwe Dora Tamanaplein. Het gebied wordt een mix van creatieve bedrijvigheid, een luxe hotel, gezellige horeca en een theater. Dit alles omringd door prachtige historische gebouwen.

José Roquette van Pestana Group: “With this new hotel the Group Pestana adds another European capital, in addition to Lisbon, Barcelona, London and Berlin and consolidates its international footprint with 16 countries in its portfolio, marking another milestone for us. The Group Pestana is developing 10 new projects, including New York, Madrid, Porto, Lisbon, Funchal, Rio de Janeiro, Marrakech and two other locations not yet disclosed.

 

Amsterdam is one of the most popular destinations in the world for business and leisure and has the 4th best performance in Europe, whilst ranking 8th as far as hotel actives valuation is concerned and is part of the top 10 of ICCA’s events and congresses rating. Last but not least this investment couldn’t have happened at a better timing since the city’s Town Hall has recently limited the amount of hotels offer in the capital in order to avoid future excess.”

Dat er veel interesse is voor wonen in het Asscherkwartier blijkt uit de meer dan 6.100 inschrijvingen via de projectwebsite Asscherkwartier.nl. Op 18, 19 en 20 februari vindt voor deze mensen een sneak preview plaats. Eind maart start de verkoop van de eerste 25 woningen. De woningen in het voormalig Asschergebouw en de woningen in het zogeheten ‘Blok D’ aan de Amstel worden in een later stadium verkocht.

 

In oktober 2015 is VolkerWessels onderneming Kondor Wessels Amsterdam gestart met de eerste bouwwerkzaamheden voor de tweelaagse parkeergarage. In de loop van februari starten de bouwwerkzaamheden voor het hotel. Met de woningen wordt na de zomervakantie gestart. De geplande oplevering is medio 2017.

 

 

Meer informatie over het Asscherkwartier is te vinden op www.Asscherkwartier.nl.

+