icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 november 2017

Start bouw 31 woningen Sterrenberg Huis ter Heide

In Huis ter Heide is gestart met de bouw van 31 nieuwe woningen. Deze zijn onderdeel van deelplan Bosranden fase II. Toekomstige bewoners hebben met het slaan van een traditionele eerste paal het officiële startsein gegeven voor de bouw.

Bosranden fase II

De nieuwe woningen komen in de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide, aan de rand van Zeist. Het is een groene, bosrijke omgeving met uitstekende bereikbaarheid, op minder dan 10 kilometer afstand van Utrecht. Dit maakt het een bijzonder aantrekkelijke plek om te wonen.

Bosranden is een gebied met een geheel eigen karakter. Aan een slingerende laan worden, midden in het groen, stijlvolle herenhuizen en klassieke villa’s gebouwd. Ruime percelen en modern wooncomfort typeren het wonen in deze nieuwe wijk. De woningen kennen een rijke, klassieke architectuur met traditioneel metselwerk, stijlvolle voordeuren, houten kozijnen, ruime erkers en bijzondere kappen. Een aantal herenhuizen wordt standaard voorzien van het energienotanul pakket. Dit biedt de kopers een unieke kans op een duurzame nieuwbouwwoning met lage tot geen energielasten. Alle woningen in fase II zijn verkocht. De verkoop van de derde en tevens laatste fase is onlangs gestart. Meer informatie hierover is te vinden op www.villaparkbosranden.nl

Bosranden fase II is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Bouw- en ontwikkelingscombinatie Sterrenberg. De woningen worden gebouwd door Bébouw Midreth. VolkerWessels Vastgoed en Bébouw Midreth zijn beiden Koninklijke VolkerWessels ondernemingen.

Over project Sterrenberg

Op Sterrenberg worden in totaal 400 woningen gerealiseerd, waarvan op dit moment ruim de helft is gebouwd of in aanbouw is. Het woningaanbod is divers: van eengezinswoningen tot vrije bouwkavels en van appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt in de sociale sector als koop- en huurwoning aangeboden. Op Sterrenberg is sprake van zogenaamde omgekeerde integratie: de mensen met een verstandelijke beperking die in één van de zeven nieuwe zorggebouwen wonen, krijgen er met de komst van de 400 woningen nieuwe buren bij. Door de centrale ligging (Zeist, Amersfoort en Utrecht liggen op steenworp afstand) is de wijk geliefd bij zowel de stadsliefhebber als de liefhebber van rust, ruimte en groen.

 

Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenopsterrenberg.nl.